Home » Jong Sparta verspeelt voorsprong bij ASWH

Jong Sparta verspeelt voorsprong bij ASWH

08 augustus 2020 - 12:49

Ondanks het vroege aanvangstijdstip van 11:00 uur was het al behoorlijk warm in Hendrik-Ido-Ambacht waar Jong Sparta Rotterdam te gast was bij ASWH. Beide teams zullen elkaar komend seizoen ook weer treffen in de Tweede Divisie.

De eerste helft, die uiteraard werd onderbroken door een drinkpauze, ging redelijk gelijk op. Pepijn Doesburg had de openingstreffer op zijn hoofd, echter de kopbal had niet genoeg kracht. Vla na de drinkpauze kwam ASWH op een 1-0 voorsprong via Ismail Yildirim. Lang mocht de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong omdat Mo Tahiri de gelijkmaker binnen schoot voor de rust.

Na de rust waren er zeven wissels in het team van trainers Nourdin Boukhari & Ruben den Uijl. Alleen reservekeeper Rijk Janse bleef nog even op de bank van de in totaal acht wisselspelers, maar kwam er na de drinkpauze in de tweede helft in waardoor alle spelers speeltijd kregen. De beginfase van de tweede helft was voor Jong Sparta waarin Tahiri de Rotterdammers op voorsprong had kunnen zetten. Ook invaller Vincent Schippers was dichtbij met een vrije trap van net buiten het strafschopgebied. Vlak voor de drinkpauze van de tweede helft kwam Jong Sparta op een 2-1 voorsprong. Mo Tahiri kopte raak en maakte daarmee zijn tweede van de wedstrijd. In de 72e minuut kreeg ASWH een penalty van de scheidsrechter die door Daniel Wissel benut werd. Het duurde daarna slechts een minuut voordat ASWH wederom op voorsprong kwam via Gilmaro van de Erp. Zijn kopbal ging in de verre hoek en bracht de 3-2 stand op het scorebord. Ondanks aandringen van de Rotterdammers bleef het 3-2 voor ASWH.

Morgen speelt Jong Sparta op Het Kasteel tegen het eerste elftal van de RV&AV Sparta. Aanvang 11:00 uur en gratis entree via Ingang C-links.