Home » Jong Sparta na voorsprong ten onder tegen De Treffers

Jong Sparta na voorsprong ten onder tegen De Treffers

03 februari 2024 - 20:46

Jong Sparta Rotterdam heeft vanavond in een spektakelstuk verloren van De Treffers. Mehmet Yüksel zorgde voor een snelle Spartaanse voorsprong, maar een late goal van Youri Loen betekende een 2-1 zege voor De Treffers.

Voor het eerst na de winterstop speelde de hoofdmacht van Sparta en Jong Sparta niet op dezelfde dag. Daardoor kon trainer Jeff Stans drie spelers verwelkomen, die vorige week nog bij de A-selectie zaten. Jay den Haan, Hamza el Dahri en Dano Lourens keerde terug. Dat ging ten koste van Giannino Vianello, Dylan van Wageningen en Rayvien Rosario. Laatstgenoemde was er vandaag niet bij, omdat hij eerder op de dag meetrainde met het eerste elftal. Verder keerde Kaylen Reitmaier terug onder de lat en maakte Jaïr Haakmat zijn debuut. De verdediger kwam eerder deze week over van de jeugdopleiding Twente/Heracles en loste Kjeld van den Hoek af ik het centrum. Tot slot verscheen ook Dean Zandbergen aan de aftrap. Jesse Bal begon hierdoor op de bank.

Jong Sparta vloog uit de startblokken en kon na vier minuten al juichen. Dean Zandbergen kon alleen op De Treffers-doelman Niels Korenlis af, maar de goalie bleek een te lastig obstakel. Vanuit de rebound maakte Mehmet Yüksel echter alsnog de 0-1. Vier minuten later kreeg diezelfde Yüksel een uitgelezen mogelijkheid op de 0-2. Op de rand van het strafschopgebied haalde de aanvaller uit, maar Kornelis kon redding brengen. Vervolgens ging de rebound van Zandbergen voorlangs. De Treffers liet tot dan toe weinig zien, maar kreeg na een kwartier spelen een grote kans. Van dichtbij werkte Willem den Dekker een lage voorzet echter hoog over het doel van Kaylen Reitmaier.

Het was Jong Sparta dat verrassend genoeg de betere bleek op Sportpark Nieuw Zuid en via clubtopscorer Dano Lourens een nieuwe kans kreeg op de tweede Spartaanse treffer. Korenlis kon echter simpel redden. De goalie moest vijf minuten later meer moeite doen bij een afstandsschot van Delano Vianello, maar ook deze wist Korenlis te pareren. Na een krap halfuur spelen had Tim Waterink de score weer in evenwicht kunnen brengen. Hij kopte echter naast, waarna Zandbergen en Lourens grote kansen op de 0-2 onbenut lieten. Zandbergen kon oog in oog met Kornelis opnieuw niet de bal langs de doelman krijgen. Dat lukte Lourens in de rebound wel, maar Guus Joppen bracht voor De Treffers op de doellijn redding. In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er wat minder dan in het halfuur ervoor. Yassin Hamdi was met een poging van twintig meter nog wel dicht bij de 1-1, maar Reitmaier hoefde niet in actie te komen. Op slag van rust leek Zandbergen nog op weg naar de 0-2, maar Korenlis bleek opnieuw een sta-in-de-weg.

Daardoor zocht Jong Sparta met ‘slechts’ een 0-1 voorsprong de kleedkamer op en hield het De Treffers in de wedstrijd. Dat werd bij de start van de tweede helft bijna fataal. Jordy Thomassen kon aan de linkerkant van het veld uithalen, maar schoot rakelings voorlangs. Drie minuten later werd het echter alsnog 1-1. Gavin Vlijter bereikte met een lage voorzet Waterink, die van dichtbij de gelijkmaker binnen tikte. Luttele minuten later had Jong Sparta weer op voorsprong kunnen komen. Sergi Rosanas stond perfect gepositioneerd voor een voorzet, maar koos verrassend genoeg voor het schot. Dat was bijna succesvol, want de paal voorkwam de 1-2.

Met zestig minuten op de klok was het toch weer De Treffers dat Jong Sparta in verlegenheid bracht. Zo raakte Den Dekker van vijf meter afstand de lat en voorkwam Reitmaier een doelpunt van Thomassen. Zes minuten later kreeg de sluitpost een gevaarlijker schot op zich af, maar ook hier had Reitmaier een antwoord op. Toch had de goal ook aan de andere kant kunnen vallen, want weer werd Jong Sparta via Rosanas gevaarlijk. De rechtsback vond na een heerlijke solo Kornelis op zijn weg. Inmiddels brak de slotfase van de wedstrijd aan, waarin De Treffers verder joeg op de 2-1. Oussama Bouyaghlafen was al dicht bij, maar schoot over. Uiteindelijk kwam De Treffers uit een twijfelachtige vrije trap alsnog op voorsprong. Youri Loen krulde de bal op fraaie wijze in de bovenhoek. Jong Sparta ging in de luttele minuten die nog gespeeld moesten worden wel op jacht naar de 2-2, maar die viel niet meer. Lourens scoorde nog wel, maar werd afgevlagd.

Hierdoor houdt Jong Sparta na een uitstekende eerste helft niks over aan de ontmoeting met De Treffers. Volgende week zijn de rood-witten vrij. Op 17 februari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen FC Lisse.