Home » Jong Sparta wil Spakenburg passeren op ranglijst

Jong Sparta wil Spakenburg passeren op ranglijst

14 februari 2020 - 14:03

Morgenmiddag komt SV Spakenburg naar Het Kasteel, waar om 15.30 uur Jong Sparta Rotterdam wacht. De Spartaanse beloften treffen hiermee de nummer 9 van de Tweede Divisie.

Jong Sparta, dat twee plekken lager staat, weet dat het bij een zege de Spakenburgers zal passeren op de ranglijst. Ondanks dat de bezoekers van morgenmiddag drie punten meer pakten dit seizoen, is het doelsaldo van de Rotterdammers vele malen beter (Spakenburg heeft -10, Jong Sparta +1).

Vorig weekend zag Jong Sparta een beginnende zegereeks snel beëindigd worden. Nadat Quick Boys (1-3) en de Koninklijke HFC (3-1) allebei verslagen werden, moest het haar meerdere erkennen in Kozakken Boys, dat met 2-1 won. Ook Spakenburg hield nul punten over aan haar laatste wedstrijd, op eigen veld ging het met 1-3 onderuit tegen HHC Hardenberg.

Na vijf eerdere ontmoetingen is de balans tussen de beide ploegen precies in evenwicht. Spakenburg won de eerste twee ontmoetingen, vorig seizoen zegevierde Jong Sparta tweemaal, de ontmoeting eerder dit seizoen eindigde in 2-2. Zelfs in gescoorde doelpunten, verschillen de teams niet; 10 om 10.