Home » Jong Sparta wint van Quick Boys

Jong Sparta wint van Quick Boys

27 november 2021 - 17:57

Jong Sparta Rotterdam heeft vanmiddag overtuigend gewonnen. Quick Boys werd met 3-1 verslagen. Achraf Madi tekende voor de 1-0, waarna Marcus Scholten de 2-0 en 3-0 voor zijn rekening nam. Jong Sparta staat momenteel op een knappe tweede plaats. In de afgelopen vier wedstrijden werd er drie keer gewonnen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sparta Rotterdam (@spartarotterdam)

Alleen vorige week moest Jong Sparta haar meerdere erkennen in Noordwijk. Quick Boys begon wat stroef aan het seizoen, maar is inmiddels los. De ploeg van trainer Edwin Grünholz verloor in de laatste vijf wedstrijden niet en staat negende. Bij Jong Sparta was er één wijziging ten opzichte van vorige week. Marouane Afaker viel in Noordwijk geblesseerd uit en was er vandaag niet bij. Mohamed el Kharbachi verving hem.

Al na twee minuten kreeg Quick Boys een grote kans. Kevin van Kippersluis kopte echter rakelings over. Dat was ook direct de laatste keer dat Quick Boys zich voor rust in de buurt van Jong Sparta-doelman Rijk Janse liet zien. De thuisploeg nam namelijk het initiatief, maar creëerde, ondanks het vele balbezit, weinig kansen. Mohamed El Kharbachi, Patrick Brouwer en Pepijn Doesburg deelden nog wel speldenprikjes uit, maar echte kansen bleven uit. Bij het eerste schot op doel was het wel meteen raak voor Jong Sparta. Achraf Madi veroverde de bal en jaagde hem vervolgens de kruising in: 1-0! Vervolgens bleef Jong Sparta de overhand houden. Vlak voor rust loste Quick Boys nog wel een schot in de persoon van Jeffrey Ket, al hoefde Janse niet in actie te komen.

Na de rust had Quick Boys helemaal niets meer te vertellen. Jong Sparta dicteerde en kwam dankzij Marcus Scholten op 2-0. Na een steekbal van Madi bleef hij oog in oog met Paul van der Helm rustig. Direct daarna had Doesburg de 3-0 op zijn schoen. Van der Helm had echter een antwoord op zijn inzet. Even later redde de doelman ook op een poging van El Kharbachi. De aanvaller ging luttele minuten later op herkansing en ditmaal had Van der Helm veel meer moeite met zijn schot. Dat leverde een rebound op voor Brouwer, maar hij raakte de lat.

De 3-0 hing wel in de lucht en viel ook na een dik uur spelen. Weer werd Scholten vrij gespeeld en weer was hij doeltreffend. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar uit het niets scoorde Quick Boys. Van dichtbij tikte Sylvano Comvalius binnen uit een voorzet: 3-1. Ondanks die tegentreffer kwam Jong Sparta niet in de problemen. Doesburg had nog de mogelijkheid de 4-1 te maken, maar zag Van der Helm zijn inzet pakken. Quick Boys kwam er niet meer aan te pas, waardoor een slotoffensief uit bleef. Jong Sparta trok de 3-1 voorsprong over de streep en komt voorlopig op een tweede plaats in de Jack’s League.