Home » Jong Sparta wint ruim van Excelsior Maassluis

Jong Sparta wint ruim van Excelsior Maassluis

14 mei 2022 - 14:13

Met nog vijf wedstrijden te gaan in de Jack’s League staat Jong Sparta er goed voor. De Kasteelheren hebben de vierde plaats in bezit en hebben maar drie punten achterstand op nummer 2 Koninklijke HFC. Koploper Katwijk lijkt niet meer te achterhalen voor Jong Sparta en de overige topploegen. De Kattukkers zullen zich spoedig kronen tot kampioen op het hoogste amateurniveau van Nederland. Voor tegenstander Excelsior Maassluis staat er weinig meer op het spel. De Tricolores staan 11e en zijn zo goed als veilig.

Bij Jong Sparta keerde Joshua Adney terug van een schorsing. Hij stond aan de basis van de grootste kans van de eerste helft. Na tien minuten bediende Adney Marcus Scholten, die van dichtbij de lat raakte. Hierna volgde een hele lange fase, waarin Jong Sparta veel de bal had, maar niet veel verder kwam dan een poging van Pepijn Doesburg. Excelsior Maassluis kwam al helemaal niet tot mogelijkheden en was vooral aan het verdedigen.

Na dik een halfuur moest Excelsior Maassluis-doelman Jean-Paul van Leeuwen voor het eerst aan het werk. Mohammed Tahiri schoot op de goalie, maar die kon zijn inzet onschadelijk maken. Even later was Augustin Drakpe dichter bij de openingstreffer. Excelsior Maassluis kreeg een corner niet weg, waarna Patrick Brouwer de bal opnieuw inbracht. Drakpe stond helemaal vrij, maar kopte naast.

In de slotfase van de eerste helft werd Excelsior Maassluis sterker en daarmee ook gevaarlijker. Dave van Delft was tweemaal de man die het schot loste. Zijn eerste poging miste kracht, waardoor Jong Sparta-doelman Ishan Kort kon redden. Twee minuten later schoot Van Delft over. Op slag van rust kreeg Excelsior Maassluis de grootste kans. Kaylan Muis kon van dichtbij inkoppen, maar Kort pareerde zijn kopbal.

Daardoor ging Jong Sparta zonder kleerscheuren de rust in. De laatste minuten had de ploeg van Geert Arend Roorda het lastig. In de tweede helft was daar niks meer van terug te zien. Jong Sparta schoot uit de startblokken en kwam na 31 seconden al op voorsprong. Een lage voorzet van Tahiri werd door Brouwer klaargelegd voor Doesburg. De spits schoot van een meter of tien onberispelijk binnen. Nadat Tahiri al een mogelijkheid kreeg op de 2-0, maar die gekeerd zag worden door Van Leeuwen, was het een aantal minuten later alsnog raak. Opnieuw was Doesburg het eindstation van een vlotlopende aanval. Ditmaal kon de nummer 9 op aangeven van Brouwer voor een leeg doel binnen schuiven.

Jong Sparta zat dus al snel op rozen en gaf Excelsior Maassluis niet het gevoel dat er nog wat te halen viel. Toch kwamen de bezoekers bijna terug in de wedstrijd. Kort had zichtbaar moeite met een afstandsschot van Kevin Dercks, maar dat liep met een sisser af. Excelsior Maassluis kon na deze kans niet meer brengen en zag de schade nog groter worden. Na een dik uur voetballen maakte Jong Sparta de 3-0. Vianello begon aan een solo en was niet meer te stoppen door de defensie van Excelsior Maassluis. Vervolgens rondde de aanvoerder zelf af. Direct daarna had Tahiri de 4-0 op zijn schoen, maar wist Van Leeuwen zijn poging te keren.

Met nog een kwartier te gaan was het wel duidelijk dat Jong Sparta ging winnen. Daarom wisselde Roorda viermaal. Een van de nieuwe krachten was Rayvien Rosario. Hij had de 4-0 moeten maken, maar schoot na een goede actie van Tahiri over. In de slotfase mocht Rosario op herkansing toen hij alleen op Van Leeuwen af mocht. De invaller stuitte echter op de goalie. Luttele minuten daarvoor pareerde Van Leeuwen ook al een vrije trap van Brouwer.

Daardoor bleef het bij 3-0 en had de uitslag nog hoger kunnen uitvallen. Voor Jong Sparta wachten er nog vier wedstrijden, te beginnen volgende week met De Treffers.