fbpx
Home » Koploper AFC komt naar Maassluis voor Jong Sparta

Koploper AFC komt naar Maassluis voor Jong Sparta

10 maart 2023 - 12:30

Jong Sparta Rotterdam krijgt zaterdagmiddag bezoek van AFC. Na de stunt tegen Quick Boys in Maassluis wil de ploeg van trainer Geert Arend Roorda opnieuw voor een verrassing zorgen. Op Sportpark Dijkpolder gaat de bal om 17.00 uur rollen.

Het seizoen van Jong Sparta liep lange tijd vrij moeizaam, maar de laatste weken laten de Kasteelheren verbetering zien. Dat is ook terug te zien in de resultaten, want twee weken gelden werd Quick Boys in Maassluis verslagen. Hoewel de Katwijkers terug te vinden zijn in de subtop van de Jack’s League, was Jong Sparta sterker en won het verdiend. Uiteindelijk bleek één doelpunt van Mohammed Tahiri genoeg voor de zege. Vorige week pakte Jong Sparta opnieuw drie punten. Hekkensluiter OFC werd met 0-6 opgerold. Dano Lourens en Delano Vianello waren met twee doelpunten de blikvangers in die wedstrijd. Dylan van Wageningen scoorde op fraaie wijze ook en het slotakkoord in Oostzaan kwam van David Garden.

AFC is dit seizoen in de race voor het kampioenschap. De Amsterdammers hebben zelfs de beste papieren, al lijkt AFC niet in hun sterkste periode van het seizoen te zitten. Met 50 punten zijn ‘The Reds’ nog altijd de koploper, al komt dat ook omdat de concurrentie verzuimt die koppositie over te nemen. In de laatste drie wedstrijden wist AFC namelijk niet te winnen, al kwam het daarin ook haar twee grootste concurrenten tegen. Eerst kwam HHC Hardenberg op bezoek, waar AFC met 1-1 gelijk tegen speelde. Een week later ging de ploeg van trainer Benno Nihom met 3-1 onderuit tegen VV Katwijk. Daardoor was er vorige week tegen Koninklijke HFC de uitgelezen kans op weer een driepunter. AFC kreeg echter een flinke tik te voorduren en verloor met 1-4 van de huidige nummer 10 in de Tweede Divisie. Doordat HHC ook verloor, bleef AFC bovenaan, maar nadert Katwijk nu wel op twee punten.

In 2018 speelde Jong Sparta een spectaculair duel tegen AFC. Ayoub Boukhari had de rood-witten op voorsprong gezet, maar dankzij twee doelpunten van Kenny Teijsse leek Jong Sparta de wedstrijd met 1-2 te gaan verliezen. Bradley Martis en Halil Dervisoglu kantelden in de blessuretijd echter het duel, waardoor Jong Sparta met 3-2 won. Het was de laatste thuiszege van Jong Sparta op AFC, dat eerder dit seizoen in Amsterdam ook verloor. Op Sportpark Goed Genoeg werd het 2-1.

Bij AFC maakt er met Cody Claver nog een oud-Spartaan onderdeel uit van de selectie. De verdediger kwam niet tot officiële minuten in het eerste elftal, maar speelde wel acht wedstrijden voor Jong Sparta.

Seizoenkaarthouders hebben ook dit seizoen gewoon weer toegang tot alle thuiswedstrijden van Jong Sparta. Er is geen online kaartverkoop, maar aan de deur zijn er wel kaarten beschikbaar. De prijs voor volwassenen is €10 en voor kinderen €5.