fbpx
Home » Leren over online veiligheid door zelf de held te zijn

Leren over online veiligheid door zelf de held te zijn

18 januari 2022 - 09:49

Leuk voor Spartaantjes! Wil jij tot Junior Cyber Agent worden opgeleid? Speel dan mee met de game Hackshield. Leer alles over online veiligheid in de ESET competitie. Daarnaast maak je kans op een Nintendo Switch! Hoe gaaf is dat?! Registreer je nu en doe mee met de code: ESETheroes 

Leren over online veiligheid door zelf de held te zijn
Jong geleerd is oud gedaan. Dat moeten de bedenkers van de educatieve cybersecurity game HackShield bedacht hebben toen zij de game ontwikkelden. En geef ze eens ongelijk, kinderen zijn al vanaf een jonge leeftijd online en krijgen al vroeg te maken met online veiligheid. Ze zijn steeds vaker online, hebben misschien al een eigen smartphone, gaan online gamen en komen in contact met social media. Super! Toch?

Het internet biedt zoveel mooie dingen, maar er zijn ook minder leuke dingen aan het internet. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om persoonlijke gegevens op het internet te delen. Kinderen zijn zich vaak nog nauwelijks bewust van online gevaren en is er nog niet altijd voldoende aandacht voor online veiligheid in lesprogramma’s. Tijd om daar verandering in te brengen, en wat is voor kinderen nu een leukere manier om te leren over online veiligheid dan door zelf de held te zijn in een super spannende game?

Wat is HackShield?
HackShield maakt kinderen spelenderwijs en door middel van verhalen bewust van de gevaren die ze online lopen. Het is dé cybersecurity game in Nederland waarin kinderen tussen 8 en 12 opgeleid worden tot Junior Cyber Agent. Kinderen leren tijdens het spelen van tientallen levels van alles over belangrijke onderwerpen, zoals het maken van sterke wachtwoorden, omgaan met online pesten, en phishing. Ze leren online gevaar herkennen en voorkomen. Daarnaast kunnen kinderen Quests doen (korte doe-opdrachten die de Cyber Agents samen met een volwassene kunnen spelen) en zelfs eigen levels maken.

Wie worden de volgende Junior Cyber Agents?
HackShield is altijd op zoek naar nieuwe Cyber Agents die zichzelf, en vervolgens hun omgeving kunnen gaan beschermen tegen online gevaar. De game is gratis te spelen en voor iedereen toegankelijk. Junior Cyber Agents kunnen meedoen aan diverse HackShield competities en zich aansluiten bij bijvoorbeeld de competitie van hun gemeente. Winnen ze een competitie, dan zijn er soms leuke prijzen te winnen. In het geval van de ESET competitie, krijgt de winnaar zelfs een Nintendo Switch! Voor het meedoen aan competities en om kans te maken op prijzen hebben de kinderen toestemming nodig van hun ouders.

Doe mee!
Kinderen kunnen zichzelf registreren en aanmelden voor bijvoorbeeld de ESET competitie via https://nl.joinhackshield.com/competitie/ESET

Meedoen kan met de code: ESETheroes2021