Pinto, Kitolano en Saito spelen oefeninterlands

23 november 2022 - 12:02

De afgelopen week hebben drie Spartanen interlands gespeeld voor hun nationale team. Mica Pinto nam het met Luxemburg op tegen Hongarije en Bulgarije. Koki Saito kwam met Jong Japan in actie tegen Jong Portugal en Joshua Kitolano speelde met het Onder 21-elftal van Noorwegen tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk.

Mica Pinto

Luxemburg heeft zich niet geplaatst voor het WK, maar speelde de afgelopen week wel twee oefeninterlands. Donderdag namen De Rode Leeuwen het op tegen Hongarije met Pinto in de basis. Gerson Rodrigues zette Luxemburg al snel op voorsprong door na zes minuten een strafschop te benutten. Vervolgens deed Hongarije dankzij Attila Szalai en Andras Nemeth wat terug en leidde het na dik een uur spelen met 1-2. Uiteindelijk hield Luxemburg wel een resultaat over aan de oefenwedstrijd dankzij de gelijkmaker van Alessio Curci. In 2-2 eindigde het ook tussen Luxemburg en Hongarije. Net als Pinto speelde ook oud-Spartaan Laurent Jans 90 minuten.

Drie dagen later nam Luxemburg het in haar laatste oefenwedstrijd op tegen Bulgarije. Opnieuw was er een basisplaats voor Mica Pinto die de gehele wedstrijd speelde. Veel gebeurde er niet in Luxemburg, want er werd niet gescoord. De Luxemburgers eindigden wel met tien man door een rode kaart in de slotfase voor Danel Sinani. Ook in deze wedstrijd speelde Laurent Jans 90 minuten.

Joshua Kitolano

Jong Noorwegen speelde maar één oefeninterland deze periode. Die werd afgelopen zaterdag afgewerkt tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Voor Joshua Kitolano was er geen basisplaats. Vanaf de bank zag hij dat Jong Frankrijk al na 17 minuten op voorsprong kwam. Amine Adli bracht de Fransen aan de leiding. 1-0 stond het ook erg lang, maar vlak voor tijd maakte Johan Hove de gelijkmaker. Bij 1-1 bleef het ook. Voor Kitolano waren er geen speelminuten.

Koki Saito

Tot slot kwam ook Koki Saito in actie. De aanvaller was opnieuw opgeroepen voor Jong Japan en kon ook opnieuw rekenen op een basisplaats. Saito nam het met Jong Japan op tegen Jong Portugal. Het was Yutaro Oda die na ruim 20 minuten het land van Saito aan de leiding bracht. Na een uur spelen werd Saito, met nog altijd die 0-1 tussenstand op het scorebord, naar de kant gehaald. Zonder de Spartaanse aanvaller moest Jong Japan die 0-1 voorsprong verdedigen, maar kwam Jong Portugal tien minuten voor tijd langszij. Fabio Vieira maakte vanaf de strafschopstip de gelijkmaker. Uiteindelijk zorgde een goal van Shota Fujio in de blessuretijd voor een oefenzege voor Jong Japan, dat met 1-2 won van Jong Portugal.