fbpx
Home » Project Talentum van De Betrokken Spartaan genomineerd voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’

Project Talentum van De Betrokken Spartaan genomineerd voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’

21 oktober 2021 - 09:47

Winnaar ontvangt projectbijdrage van 50.000 euro van VriendenLoterij.

Stichting De Betrokken Spartaan, de maatschappelijke stichting van Sparta Rotterdam, is met het project Talentum in de race voor de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Aan de hand van de pijlers Beweging, Fysieke & Mentale gezondheid en Taal- en talentontwikkeling kunnen kinderen onder begeleiding van professionele sportcoaches na afloop van een schooldag terecht bij het project Talentum, georganiseerd bij- en met basisscholen in de omgeving van het Sparta Stadion. Naast Sparta Rotterdam zijn er nog acht andere Eredivisieclubs in de race om de titel. Het publiek en een vakkundige jury bepalen samen welke maatschappelijke projecten in de top 3 terechtkomen en dus een projectbijdrage ontvangen. De winnende club ontvangt 50.000 euro, de nummers 2 en 3 krijgen 30.000 en 20.000 euro van de VriendenLoterij om het project te verwezenlijken. Kijk voor meer informatie of om te stemmen op: vriendenloterij.nl/stemsparta

‘Talentum’
Alle (basisschool)kinderen moeten de kans krijgen om fijn op te kunnen groeien en hun talenten te ontwikkelen. Daarom vindt Sparta Rotterdam het belangrijk dat er één centrale plek in de wijk is, waar alle kinderen (en hun ouders) naartoe kunnen komen om te leren, begeleiding te krijgen en elkaar te ontmoeten. Zo krijgen de kinderen de extra kansen op ontwikkeling in een veilige omgeving en is vroeg signalering van eventuele problematiek gemakkelijker

Inspirerende afsluiting van de schooldag
Rondom de aangesloten scholen wordt een netwerk opgezet bestaande uit school, gekoppelde opvang en diverse maatschappelijke partners. Denk hierbij aan de lokale bibliotheek, het wijkondersteuningsteam, sportcoaches van De Betrokken Spartaan en kind- en jongerenwerk. Dit netwerk ontwikkelt met elkaar een wekelijks programma van activiteiten als aanvulling op de schooldag. In beginsel kunnen alle kinderen van de school en uit de wijk na afloop van hun schooldag (14.00 tot 18.00 uur) op hun eigen school bij het project Talentum terecht. Hier volgen ze activiteiten op het gebied van beweging, fysieke & mentale gezondheid, taal- en talentontwikkeling.

Winnaar bekend op vrijdag 26 november
Het publiek kan tot en met 14 november stemmen op zijn of haar favoriete projectplan. De publiekstem en de jury bepalen samen welke projecten in de top drie komen en dus een projectbijdrage krijgen om hun project te realiseren. De VriendenLoterij stelt in totaal een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor nummer 3. De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 26 november.

Over Maatschappelijk Project Eredivisie
‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ is een initiatief van de VriendenLoterij en de Eredivisie CV. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde en sterke samenleving. Al 16 jaar is de Vriendenloterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete club.