fbpx
Home » Rug-dekking zoekt nieuwe deelnemers voor haar traject bij Sparta Rotterdam

Rug-dekking zoekt nieuwe deelnemers voor haar traject bij Sparta Rotterdam

04 januari 2024 - 11:46

Leerwerktraject Rug-dekking Sparta Rotterdam

Rug-dekking heeft een langdurige samenwerking met Sparta Rotterdam om kwetsbare jongeren uit de omgeving van Rotterdam te ondersteunen. Het nieuwe traject start in februari 2024 en zal zich richten op het vergroten van de kansen van jongeren (17-27 jaar) die uitgevallen zijn op school en/of extra steun nodig hebben. Het traject zal onder meer bestaan uit opleiding UEFA Sportsteward, aangevuld met de certificaten Verkeersregelaar en Bedrijf Hulp Verlener, diverse workshops (talentontwikkeling, grenzen, houding en gedrag), coaching en leerwerkplekken bij lokale bedrijven.

– Michael Marinus van Stichting De Betrokken Spartaan:

“Sparta Rotterdam is enthousiast over de samenwerking met Rug-dekking en ziet het als een kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van jongeren uit de regio. We zijn blij dat we als club ons steentje kunnen bijdragen aan de toekomst van jongeren!”

Meld je aan

Dit is de gelegenheid om meer te leren over ons programma en hoe we samen jongeren kunnen helpen hun potentieel te benutten en een positieve weg naar de toekomst in te slaan richting school of werk. Meer informatie ontvangen kan op meerdere manieren:

  1. Meld je nu aan voor de online informatie bijeenkomst op: woensdag 10 januari 10.30 uur (je ontvangt na aanmelding een link)
  2. Meld je nu aan voor de live bijeenkomst op: donderdag 11 januari om 16.30 uur bij Sparta Rotterdam (ruimte Bosselaar bij Stichting de Betrokken Spartaan).
  3. Ben je niet beschikbaar op beide data? Laat je gegevens achter en we sturen je de presentatie toe.

Klik hier om je aan te melden!

We begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om bij de online bijeenkomst aanwezig te zijn. Maak je echter geen zorgen. Meld je aan, want we zullen achteraf een opname van de bijeenkomst toesturen. Zo kun je op je eigen gemak de bijeenkomst bekijken en delen met de jongeren waar je mee werkt.

Programma Rug-dekking

De uitvoering van het programma is mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van veel organisaties die jongeren willen helpen hun weg richting een mooie toekomst te vinden.

In een kleine groep volgen de deelnemers in twaalf weken tijd de opleiding tot UEFA Sportsteward en behalen ze certificaten voor onder meer Verkeersregelaar en Bedrijfshulpverlener (BHV). Tijdens de thuiswedstrijden van Sparta Rotterdam lopen de deelnemers stage als steward, verkeersregelaar of gastheer/-vrouw. Ook werken ze aan hun houding en volgen ze verschillende workshops, zoals jezelf presenteren, doelen stellen en leren solliciteren.

Weerbaarheidstraining: Het vergroten van mentale kracht, weerbaarheid en grenzen kunnen staat staat centraal in deze trainingen.
Sporten: Fysieke activiteiten en gezonde levensstijl werden gestimuleerd door een inspirerend sportprogramma.
Doelen stellen: Vaardigheden voor het stellen en bereiken van persoonlijke doelen worden aangeleerd.
Mindset en gedrag: De deelnemers worden begeleid bij het ontwikkelen van een positieve mindset en constructief gedrag door een ex-gedetineerde.
Omgaan met geld door de Rabobank: Essentiële financiële vaardigheden werden aangeleerd en toegepast in het dagelijks leven.
Sollicitatietraining: De kunst van solliciteren en het voorbereiden op de arbeidsmarkt werden uitgebreid behandeld.
Mediawijsheid: Bewust omgaan met media, internet en sociale platforms om digitale vaardigheden te ontwikkelen door de communicatie specialisten van Perron14.
Communicatie: Het verbeteren van communicatievaardigheden binnen de context van een stadion en evenementen.

– Deelnemer Rug-dekking vertelt:

Ik heb nieuwe dingen geleerd en kwaliteiten ontdekt waarvan ik niet wist dat ik die had of kon.

Aamelden jongeren

Zijn er jongeren die je wilt aanmelden? Klik dan hier of neem contact op met Lisa van den Boer (l.vandenboer@sparta-rotterdam.nl)