fbpx
Home » Ruime overwinning in Gouda

Ruime overwinning in Gouda

02 juli 2022 - 19:03

Sparta Rotterdam is met een eenvoudige zege begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegen het Gouds Sterrenteam werd het 0-9 voor de mannen van Maurice Steijn.

Het was Jason Lokilo die in de openingsfase verantwoordelijk was voor het Spartaanse gevaar. De Belg, die net als Nick Olij en Omar Rekik zijn officieuze debuut vanaf de aftrap maakte, liet op momenten zijn klasse zien. Vanaf de rechterkant wilde hij naar binnen, op zoek naar z’n linkerbeen, maar toen de weg naar z’n rechter open bleef, bewees hij ook hier mee over een goede voorzet te beschikken. Deze bal bereikte Vito van Crooij, die er niet in slaagde de kans te verzilveren. Dat lukte Lokilo zelf ook niet, omdat zijn harde schot van de doellijn gehaald werd. Na een kwartier was het wel raak, toen Van Crooij succesvol afrondde na een mooie Sparta-aanval.

De Gouwenaars zakten in tot diep op de eigen helft, maar de ruimte die dit bood, betekende dat enkele Spartanen van afstand het doel onder vuur konden nemen. Dirk Abels en Jeremy van Mullem brachten de muur van het Gouds Sterrenteam aan het wankelen, maar zagen hun pogingen ternauwernood worden weggewerkt voor deze de lijn passeerden. Op een poging van Aaron Meijers had niemand van het Gouds Sterrenteam een antwoord, waardoor deze in de bovenhoek eindigde. Voor rust kon Arno Verschueren, met wat geluk, nog een duit in het zakje doen. De middenvelder werd naar beneden getrokken, waardoor hij de voorzet van Mario Engels niet binnen kon tikken, maar de Belg kreeg de bal tegen zich aan terwijl hij op de grond lag, waarna de 0-3 een feit was.

Een volledig gewijzigd Sparta liet de score na rust verder oplopen. Allereerst was Achraf Madi al vroeg in de tweede helft verantwoordelijk voor de mooiste van de wedstrijd. Na een goede voorzet van Dylan van Wageningen schoot hij de bal met een heerlijke volley binnen.

(Verslag gaat door onder de tweet)

Pas halverwege de tweede helft zou Sparta, via opnieuw Madi, de 0-5 op het scorebord zetten, maar daarna waren de Rotterdammers ontketend. Mo Tahiri zorgde voor 0-6, via Lorenzo van Kleef, Patrick Brouwer (strafschop) en weer Tahiri kwam Sparta in minuut 84 op 0-9. De dubbele cijfers werden niet gehaald,

Eerste helft:
Olij, Abels, Rekik, Auassar, Meijers, Van Mullem, Van Crooij, Verschueren, Lokilo, Kharchouch en Engels.

Tweede helft:
Coremans, Van Wageningen, Vriends, Eerdhuijzen, Overman, Vianello, Van Kleef, Meerstadt, Brouwer, Tahiri en Madi.