fbpx
Home » Sparta begint oefencampagne met ruime overwinning op Excelsior’20

Sparta begint oefencampagne met ruime overwinning op Excelsior’20

29 juni 2024 - 18:01

Sparta Rotterdam is vanmiddag met een ruime overwinning begonnen aan de oefencampagne. In Schiedam werd Excelsior’20, uitkomend in de Derde Klasse met 0-6 verslagen. Arno Verschueren scoorde tweemaal, Pelle Clement maakten de mooiste en Mike Eerdhuijzen, Charles-Andreas Brym en Ayoub Oufkir maakte de overige drie goals.

Vanochtend werd bekend dat aanvoerder Bart Vriends na acht seizoenen Sparta gaat verlaten. Jeroen Rijsdijk kon vanmiddag dan uiteraard niet over de verdediger beschikken, maar de trainer mistte meer spelers. Zo was Joshua Kitolano nog niet helemaal fit en waren internationals Djevencio van der Kust, Saïd Bakari, Rayvien Rosario en Shunsuke Mito nog op vakantie. Zij worden in de loop van volgende week weer verwacht. Dat zorgde er mede voor dat Mike Kleijn vanmiddag al zijn officieuze debuut maakte en ook Boyd Reith in de basis begon. Verder was Rick Meissen de logische vervanger van Vriends en begonnen Jonathan de Guzmán, Pelle Clement en Arno Verschueren op het middenveld. Tot slot werd Tobias Lauritsen op de flanken ondersteund door Camiel Neghli en Aymane Bais, die voor het eerst in de basis begon bij het eerste elftal van Sparta.

Binnen twee minuten leek Sparta al op weg naar de 0-1, maar de vrije trap van Jonathan de Guzmán werd stijlvol gekeerd door doelman Thomas de Ruiter. Vijf minuten later was De Ruiter alsnog geklopt toen een van richting veranderde voorzet van Boyd Reith via Tobias Lauritsen bij Arno Verschueren kwam. De Belg schoot hard raak: 0-1. Vervolgens was het even wachten op de volgende kansen voor Sparta. De Kasteelheren waren uiteraard de ploeg die het meeste balbezit had, maar Excelsior’20 wapende zich kranig. Na een krap halfuur spelen viel de 0-2 alsnog. Mike Kleijn, die zich liet zien in de 45 minuten die hij kreeg, gaf laag voor op Pelle Clement. De middenvelder deed het vervolgens fraai door de bal hard in de kruising te schieten.

Hierna waren er via Aymane Bais en Reith meer kansen voor Sparta. Beiden Spartanen plaatsen de bal echter boven het doel van De Ruiter. Luttele minuten later konden we de 0-3 alsnog noteren. Nadat Tobias Lauritsen nog op De Ruiter stuitte, volleerde Mike Eerdhuijzen op aangeven van Bais knap raak. De 0-4 liet vervolgens ook niet lang op zich wachten. Nadat De Ruiter tussendoor nog Camiel Neghli van score afhield, vond Verschueren wel voor de tweede keer vanmiddag het net. De middenvelder draaide handig weg en plaatste de bal buiten bereik van De Ruiter in de verre hoek. Met 0-4 gingen we ook rusten, al was dat aan Nick Olij te danken. De goalie redde eerst op het schot van Dennis Venzelaar en had daarna ook een antwoord op de rebound van Zakaria Sachhi.

In de tweede helft zagen we elf nieuwe Spartanen, waarvan drie debutanten. Mohamed Nassoh kwam binnen de lijnen voor Verschueren en Julian Baas verving Jonathan de Guzman. Tot slot maakte ook Marvin Young zijn eerste opwachting in het eerste elftal. De verdediger tekende vorige week nog zijn eerste profcontract. Via Charles-Andreas Brym kreeg Sparta na 25 seconden al de eerste kans van de tweede helft. Een voorzet van Django Warmerdam kwam via Nassoh op het hoofd van Brym, die over knikte. Vijf minuten later probeerde Sergi Rosanas het van grote afstand, maar met veel moeite voorkwam De Ruiter de eerste Sparta-goal van de Spanjaard. De goalie was uit de daaropvolgende hoekschop wel geklopt, maar kreeg assistentie van een medespeler, die daarmee een kopgoal van Tijs Velthuis voorkwam. Wat verder in de tweede helft was Brym nog tweemaal met het hoofd dicht bij de 0-5. Eerst keerde De Ruiter zijn kopbal uit een vrije trap van Julian Baas, waarna Brym één minuut later uit kansrijke positie over knikte.

Een kwartier voor tijd had Brym alsnog zijn goal te pakken. De spits mocht aanleggen voor een strafschop en rondde die beheerst af. De slotfase stond in het teken van debutant Ayoub Oufkir, die direct trefzeker was. De aanvaller tikte de bal op aangeven van Jorn Triep achter De Ruiter. Twee minuten later had Oufkir er ook nog een assist bij kunnen schrijven, maar de poging van Triep werd gepareerd door De Ruiter. Drie minuten voor tijd leken we nog een Spartaan te kunnen noteren met zijn eerste goal. Het afstandsschot van Nassoh eindigde echter op de paal.

Daardoor bleef het bij 0-6 en start Sparta de oefencampagne met een simpele overwinning. Woensdagavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma tegen VV Nieuwenhoorn. De aftrap is om 19.30 uur.

Opstelling Sparta Rotterdam eerste helft:

Nick Olij, Boyd Reith, Rick Meissen, Mike Eerdhuijzen, Mike Kleijn, Jonathan de Guzmán, Camiel Neghli, Pelle Clement, Tobias Lauritsen, Arno Verschueren, Aymane Bais

Opstelling Sparta Rotterdam tweede helft:

Youri Schoonderwaldt, Sergi Rosanas, Marvin Young, Tijs Velthuis, Django Warmerdam, Julian Baas, Hamza el Dahri (77. Ayoub Oufkir), Metinho, Charles-Andreas Brym, Mohamed Nassoh, Jorn Triep