fbpx
Home » Sparta-editie van de Nostalgische Voetbalkalender

Sparta-editie van de Nostalgische Voetbalkalender

06 oktober 2021 - 09:59

In de sublieme reeks ‘Nostalgische Voetbalkalenders’ wordt voor 2022 ook een Editie-Sparta opgenomen. In het grote A2-formaat (60 x 42 centimeter) komt de rijke geschiedenis van Sparta tot leven. Dertien unieke platen in full colour maken deze kalender tot een feest voor elke Spartaan. Reserveer ‘m nu! Wie intekent vóór 15 oktober vindt zijn / haar naam terug in de kalender. Verschijning rond 25 november. Klik hier om te bestellen.

De kalender is voor een groot deel het kunstwerk van Jakob Lagerweij. Hij behoort tot de internationale top in het relatief nieuwe metier van de ‘colouristen’. Lagerweij heeft vele honderden zwart wit beelden van de Tweede Wereldoorlog op een schitterende manier kleur gegeven. Hij is ook een groot voetballiefhebber en eerder dit jaar maakte hij furore met zijn beelden voor de eerste edities van de ‘Nostalgische Voetbalkalender’. Gelet op de enorme geschiedenis van Sparta was het voor hem een feest om het oudste beeld van de club tot leven te brengen. En zo zien we nu ineens de oer-Spartanen in prachtige kleuren voor ons vaandel poseren in het voorjaar van 1897 voor de wedstrijd tegen FC Ipswich.

Met grote stappen gaat het verder door minder antieke tijden. Op de cover vliegen Jan van Beveren en Hans Eijkenbroek in 1968 op Het Kasteel tegen Feyenoord. We zien aan het eind van de jaren ’50 Tonny van Ede glimmen met de gewonnen KNVB-Beker en een jaar later ook in actie tijdens Sparta’s Europa Cup-debuut tegen IFK Göteborg. Joop Daniëls scoort in de kampioenswedstrijd tegen BVC Amsterdam. In die periode is er ook de teamfoto in de volledige uitverkochte Kuip.

Drie jaar verder is Cor Adelaar tegen VVV bezig in een sneeuwgevecht. Charly Bosveld showt zijn voeten met hieromheen maatje 47. De nog piepjonge Johan Cruijff wordt zwaar bevochten door Theo Laseroms, Hans Bentzon en Hans Eijkenbroek. Geweldig is ook het beeld van een duel voor de oude Kasteeltribune bij Sparta – Feyenoord. De doelpalen zijn nog niet rond en het beroemde reclamebord van Bob van der Heijden is medebepalend voor de sfeer, inclusief de huizen met een woud aan tv-antennes achter Het Kasteel. En wie er ook op een prachtige plaat in staat is Louis van Gaal, in de jaren ’80 dé leidsman van een sterk Sparta. Deze kalender in groot formaat laat de Spartanen wegdromen in een schoon verleden.

___________________________________________________________________________

Prijs: € 24,95

Deadline intekenen met naam in de kalender: 15 oktober 2021

Verschijning: 25 november 2021.

Afhalen: Vanaf 25 november 2021 in de fanshop. Wie intekent ontvangt een afhaalbericht.