Home » Sparta en Feyenoord beginnen 2021 met stadsderby

Sparta en Feyenoord beginnen 2021 met stadsderby

08 januari 2021 - 15:40

Zondagmiddag staat de enige stadsdery van de Eredivisie op het programma, als Sparta Rotterdam en Feyenoord de degens kruisen op Het Kasteel. Sparta hoopt de Eredivisie te hervatten op de manier dat het voor de winterstop eindigde, toen FC Twente met 0-2 verslagen werd.

Abdou Harroui keert terug bij de thuisploeg, waar Bart Vriends een twijfelgeval is. Voor Wouter Burger wordt het een speciaal duel; hij wordt gehuurd van de tegenstander. Dick Advocaat keert met Feyenoord voor het eerst terug op Het Kasteel sinds hij er als trainer werkzaam was.

Sparta is 2021 als negende van de Eredivisie ingegaan, Feyenoord deelt de derde plek met Vitesse. De afgelopen twee edities werden in De Kuip afgewerkt, waar Sparta beide keren een punt pakte. Vorig seizoen leken goals van Mohamed Rayhi en Lars Veldwijk voor een uitzege te zorgen, maar bracht Sam Larsson Feyenoord in blessuretijd op gelijke hoogte (2-2). In oktober was Sparta opnieuw dicht bij een stunt, maar voorkwam Feyenoord-doelman Justin Bijlow in de blessuretijd dat Sparta er met de zege vandoor ging.

Vier van de laatste vijf derby’s op Het Kasteel leverden Sparta drie punten op. In 2008 zorgde een late  goal van Marvin Emnes voor de eerste overwinning (3-2), de twee seizoenen hierop waren het achtereenvolgens Rydell Poepon en Kevin Strootman die Sparta in de slotfase naar winst schoten. Hierna zouden de teams pas in 2017 elkaar weer treffen in Rotterdam-West, toen Mathias Pogba al binnen een minuut de 1-0-eindstand op het scorebord kopte. Aan de laatste editie bewaart Sparta geen fijne herinneringen, toen werd het 0-7.