fbpx
Home » Sparta en Fortuna treffen elkaar op Het Kasteel

Sparta en Fortuna treffen elkaar op Het Kasteel

10 september 2021 - 11:10

Zondag 12 september om 14:30 uur zal Sparta Rotterdam aftrappen tegen Fortuna Sittard op Het Kasteel. Oorspronkelijk zou dit duel op zaterdagavond om 21:00 uur plaatsvinden, maar vanwege de wijzigingen die doorgevoerd zijn om de Europees spelende clubs tegemoet te komen is de wedstrijd verplaatst naar een dag later.

De tegenstander van zondag bevindt zich momenteel op de 8ste plek met vier punten. Fortuna heeft nog maar twee wedstrijden gespeeld, doordat de wedstrijd door AZ is uitgesteld naar 1 december. De balans tussen beiden ploegen was vorig seizoen aardig in evenwicht. Sparta Rotterdam won toen uit tegen Fortuna Sittard met 0-1. Thuis verloor Sparta echter met 1-2.

Mica Pinto zal zijn oude club voor de tweede keer treffen. Pinto ruilde in januari 2020 Fortuna Sittard in voor Sparta Rotterdam. Hij was aanvoerder van Fortuna in deze periode. De linksachter kreeg in de vorige wedstrijd, tegen Go Ahead, een rode kaart, maar werd hiervan vrijgesproken.

Voor Deroy Duarte zal dit een bijzonder duel zijn. Het kind van Sparta doorliep de hele jeugdopleiding bij de club, droeg vijftien seizoenen lang het Spartaanse Rood-Wit en kwam tot 115 wedstrijden in het eerste elftal, sinds vorige maand speelt hij voor Fortuna Sittard.

Sparta beschikt over een volledig fitte selectie tegen Fortuna Sittard, Adil Auassar is terug van een blessure. Ook nieuwelingen Meijers, Osman en Samouras zijn inzetbaar.