Home » Sparta geeft zege in blessuretijd weg

Sparta geeft zege in blessuretijd weg

02 november 2019 - 21:49

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis één punt gepakt tegen PSV. Lang stevende het af op een overwinning, maar in de slotfase kwamen de bezoekers op gelijke hoogte: 2-2.

Sparta kwam stormachtig uit de startblokken en zocht onmiddellijk de weg naar het doel van Jeroen Zoet, die ook meteen tot ingrijpen werd gedwongen. Aan de overkant was oud-Spartaan Denzel Dumfries tot twee keer toe bijna aangever van een PSV-goal. Als eerst stelde hij bijna Cody Gakpo in staat te scoren namens de bezoekers, maar de aanvaller kon net niet bij de bal komen. Even later raakte Bruma op aangeven van de rechtsachter uit Barendrecht de lat boven Sparta-doelman Ariel Harush.

Namens Sparta eiste Ragnar Ache een hoofdrol op bij de grootste kansen voor rust. Al vroeg plaatste hij de bal in de verre hoek, ver buiten bereik van Zoet, maar was het de paal die PSV redde. Net binnen het halfuur zou hij wel trefzeker zijn. Na een mooie combinatie kreeg Bryan Smeets de gelegenheid het doel onder vuur te nemen, nadat Zoet redde, was het voor Ache een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. In het vervolg van de eerste helft vertrouwde Sparta veel op de lange bal richting Ache en collega-aanvaller Halil Dervisoglu, wat wel een aantal keer dreiging opleverde, maar de tussenstand niet meer veranderde.

PSV kwam sterker uit de kleedkamer en tien minuten na rust zorgde Michal Sadilek voor de gelijkmaker. Lang stond de 1-1 niet op het scorebord, het antwoord van Sparta volgde vrijwel onmiddellijk. Ache nam ditmaal de rol van aangever aan en gaf Rayhi de kans om zijn oude club pijn te doen, waar hij dankbaar gebruik van maakte.

PSV liet Sparta een aantal keer ontsnappen vervolgens, zo waren Gakpo en Bruma erg dichtbij, maar schoot Gakpo net naast en raakte Bruma opnieuw de lat. In de blessuretijd ging het alsnog mis, Gakpo bezorgde PSV één punt.