fbpx
Home » Sparta hervat competitie met thuiswedstrijd tegen Fortuna

Sparta hervat competitie met thuiswedstrijd tegen Fortuna

29 maart 2024 - 14:42

Nu de interlandbreak er op zit, gaat de bal weer rollen in de Eredivisie. Voor Sparta Rotterdam betekent dit een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Op Het Kasteel wordt er zaterdagavond om 18.45 uur afgetrapt.

Voor de interlandbreak werkte Sparta een lastig programma af. Zo trof de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk de huidige nummers 3 t/m 6 van de ranglijst. De eerste tegenstander was N.E.C. dat in Nijmegen met 2-0 te sterk bleek. Tegen nummer vier AZ wist Sparta wel een resultaat te boeken. Een kwartier voor tijd zorgde een rake kopbal van Arno Verschueren voor een puntendeling: 1-1. Eén week later moest Sparta tegen FC Twente echter een nederlaag slikken. De Rotterdammers gingen met 2-1 onderuit. Desalniettemin leek twee weken geleden een stunt in de maak tegen Ajax. Opnieuw was Arno Verschueren de hoofdrolspeler bij Sparta, die ditmaal twee keer scoorde. Genoeg voor een zege was het helaas niet, want een late goal van Steven Bergwijn betekende een 2-2 eindstand. Sparta is daardoor de nummer tien van Nederland.

In de strijd voor een ticket om de play-offs voor Europees voetbal, is Fortuna Sittard een directe concurrent. De Limburgers hebben drie punten meer dan Sparta en staan negende. Fortuna is de laatste weken aan een prima reeks bezig, waarin het al vier wedstrijden ongeslagen is. Dat gebeurde met een overwinning bij RKC (0-1) gevolgd door een fraaie zege op Excelsior. Mede door een hattrick van de man in vorm, Kaj Sierhuis werd het maar liefst 5-2. Drie weken geleden was Fortuna dicht bij een nieuwe zege. Op bezoek bij Ajax stond de formatie van voormalig Sparta-speler Danny Buijs lang voor, maar speelde het uiteindelijk met 2-2 gelijk. Vervolgens pakte Fortuna voor de interlandbreak wel weer drie punten. De geel-groenen waren te sterk voor PEC Zwolle en klopten de Blauwvingers met 3-1.

In de laatste zeven onderlinge ontmoetingen op Het Kasteel verloor Sparta er slechts één. Dat was ook nog eens de editie in 2021 zonder publiek. Hierna ontvingen de Kasteelheren Fortuna nog twee keer en werd het tweemaal 3-1. In september 2021 maakten Bryan Smeets, Lennart Thy en Emanuel Emegha de Spartaanse doelpunten. Vorig seizoen was Arno Verschueren de man van de wedstrijd. Alhoewel Fortuna nog op voorsprong kwam, bracht Verschueren Sparta weer naast de Limburgers. Dankzij een rake strafschop van Vito van Crooij en een knappe kopbal van opnieuw Verschueren trok Sparta na rust de wedstrijd naar zich toe. Dit seizoen wist Sparta in Sittard ook te winnen. Shunsuke Mito en Metinho bepaalden de eindstand op 0-2.

Bij Fortuna zien we twee spelers met een verleden in Rotterdam-West. Deroy Duarte is daarvan de bekendste. De middenvelder speelde 115 wedstrijden voor Sparta, alvorens hij naar Fortuna vertrok. Ook Michael Verrips heeft bij Sparta onder contract gestaan. De doelman kwam uiteindelijk tot één optreden in de hoofdmacht.

Arno Verschueren scoorde vorig seizoen tweemaal tegen Fortuna. (Foto: Carla Vos)