Home » Sparta krijgt bezoek uit Arnhem

Sparta krijgt bezoek uit Arnhem

10 maart 2023 - 13:01

Sparta Rotterdam neemt het zaterdagavond op tegen Vitesse. De ploeg van trainer Maurice Steijn wil na de 1-4 overwinning op stadsgenoot Excelsior een volgende stap zetten naar de play-offs. De aftrap op een uitverkocht Kasteel is om 21.00 uur.

Afgelopen zondag stond er voor het eerst na 5,5 jaar weer een competitiewedstrijd in Kralingen op het programma. Het werd een wedstrijd waar Sparta nog vaak aan terug gaat denken. Hoewel het bij de rust pas 1-1 stond, liep Sparta in de tweede helft uit naar een 1-4 overwinning op Excelsior. Koki Saito, Tobias Lauirtsen en Bart Vriends zorgden voor de doelpunten. Sparta moest twee wedstrijden wachten op deze zege. In die periode erkenden de Kasteelheren hun meerdere in Ajax (4-0) en FC Utrecht (0-3).

Bij Sparta is de lach dus weer terug op het gezicht, maar bij Vitesse is dat zeker niet het geval. De Arnhemmers verloren hun laatste drie wedstrijden. Daardoor moet Vitesse terug naar 12 februari voor hun laatste zege. Dat was wel een hele fraaie, want ondanks een rode kaart van Carlens Arcus vroeg in de tweede helft, won Vitesse met 2-0. Million Manhoef en Maximilian Wittek waren trefzeker. Hierna kreeg de ploeg van trainer Phillip Cocu het dus moeilijker en ging het verrassend onderuit bij FC Volendam (2-0). Vervolgens liep Vitesse nog tegen kleine nederlagen aan tegen Ajax (1-2) en AZ (0-1). Al met al kent Vitesse dus een moeizaam seizoen en dat is terug te zien op de ranglijst. De geel-zwarten bezitten momenteel de 13e plaats.

Sparta heeft het jaren moeilijk gehad tegen Vitesse, maar daar is in de laatste edities weinig meer van terug te zien. In 2019 wonnen de Kasteelheren met 2-0 door een rake kopbal van Jurgen Mattheij en een goal van Bryan Smeets. Eén jaar later werd Vitesse op een leeg Kasteel met 3-0 opgerold. Vorig seizoen speelden Sparta en Vitesse met 2-2 gelijk, maar zou die edities toch meer als een zege voelen voor Sparta. Vitesse kwam op een 0-2 voorsprong, maar Sparta knokte zich terug. Sven Mijnans vond tweemaal het net, waarbij hij zijn laatste doelpunt diep in de blessuretijd maakte. Aan de ontmoeting eerder dit seizoen bewaart Sparta ook goede herinneringen. Tobias Lauitsen (tweemaal), Sven Mijnans en Arno Verschueren bepaalde de eindstand op 0-4.

Bij Vitesse zien we een voormalig Spartaan onderdeel uitmaken van de selectie. Mohammed Sankoh speelde tot de O17 in Rotterdam-West, waarna hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Stoke City. Via die Engelse club kwam Sankoh terecht bij Stuttgart, dat hem nu verhuurt aan Vitesse.