fbpx
Home » Sparta krijgt koploper op bezoek

Sparta krijgt koploper op bezoek

26 november 2021 - 12:55

Aanstaande zondag wacht er voor Sparta opnieuw een thuiswedstrijd. Nadat vorige week FC Twente op een leeg Kasteel ontvangen werd, is het nu de beurt aan Ajax. De wedstrijd begint om 12.15 uur.

Sparta ging de interlandbreak met een goed gevoel in. In de laatste wedstrijd voor die interlandbreak won Sparta namelijk knap met 0-3 van Willem II. Op vorige week kijken de Kasteelheren een stuk minder gelukkig terug. Twente kreeg toen in de slotfase een penalty, die voor de 0-1 eindstand zorgde. Sparta blijft daardoor op een 16e plaats staan met één punt achterstand op de veilige 15e plek. Daar staat RKC nu.

Zij kregen vorige week bezoek van Ajax. De Amsterdammers wisten eenvoudig met 0-5 te winnen in Waalwijk. Daarvoor had Ajax een stuk meer moeite met hun tegenstanders. Zowel tegen Go Ahead Eagles als bij Heracles bleef Ajax steken op een 0-0. In de Champions League deed Ajax wel goede zaken door zich te verzekeren van de knock-outfase. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft in de Eredivisie net zoveel punten als PSV, maar staat op doelsaldo bovenaan. In verliespunten moet Ajax echter Feyenoord boven zich laten. De Stadionclub heeft twee punten achterstand op Ajax, maar ook één wedstrijd minder gespeeld.

Niet geheel verrassend heeft Sparta het traditiegetrouw lastig tegen Ajax. Toch zullen veel Spartanen 3 mei 2009 nog goed weten. Sparta veegde Ajax toen van de mat door met maar liefst 4-0 te winnen. Het zorgde er tevens voor dat Sparta nog een jaar verzekerd was van Eredivisievoetbal. Sinds die dag heeft Sparta echter niet meer gewonnen van Ajax.

Met Benjamin van Leer heeft Sparta een oud-Ajacied in de selectie. Voor Ajax maakte Van Leer eenmaal zijn opwachting. Dat was in de KNVB Beker.