Home » Sparta neemt het thuis op tegen ADO Den Haag

Sparta neemt het thuis op tegen ADO Den Haag

07 februari 2020 - 16:30

Zondag ontvangt Sparta het vernieuwde ADO Den Haag van Alan Pardew. ADO staat op de zeventiende plaats in de Eredivisie, een plek die zorgt voor directe degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen weekend vierden de Hagenezen het 115-jarige bestaan van de club met een 0-0 gelijkspel thuis tegen Vitesse, terwijl Sparta onderuit ging op bezoek bij FC Twente. De concurrentie onderin pakten bijna allemaal punten, waardoor het gat voor de Spartanen richting de degradatiestreep steeds kleiner wordt. Het thuisduel met ADO Den Haag wordt daarom een hele belangrijke.

Sparta en ADO stonden in augustus tegenover elkaar in Den Haag. Toen zorgde Mohamed Rayhi er met twee doelpunten voor dat Sparta met een 1-2 overwinning weer de bus instapte. Uitgerekend Rayhi is zondag niet aanwezig op het veld, omdat hij twee gele kaarten pakte in het duel met FC Twente.

Ook de laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie tegen ADO werd gewonnen, wederom met 2-1. In dat duel waren Michiel Kramer en Robert Mühren verantwoordelijk voor de Spartaanse treffers. Eerstgenoemde speelt nu weer in het ADO tenue en keert dus morgen, net als Erik Falkenburg, terug op het oude nest. Tim Coremans is de enige in de Sparta-selectie die een verleden heeft bij ADO Den Haag. Hij keepte echter maar één officiële wedstrijd voor de Hagenezen en vertrok vervolgens naar Het Kasteel.

Sparta begon de eerste drie wedstrijden na de winterstop met één schamel puntje, terwijl ADO er inmiddels vier bij elkaar heeft gesprokkeld. De Spartanen gaan dus vol voor de broodnodige drie punten op Het Kasteel. Hoe dit gaat gebeuren is vanaf 14.30 uur te zien.

Sparta – ADO in het archief: 

Sparta – ADO 0-1 (23-04-2017) Denzel Dumfries houdt Edouard Duplan van de bal.

Sparta – ADO 0-0 (24-01-2010) Nick Viergever in actie namens Sparta.

Sparta – ADO 2-1 (12-11-2006 ) Steve Olfers en Edwin van Bueren zijn Laurent Delorge de baas.

Sparta – ADO 1-2 (23-11-1969) Bosveld schiet op doel.