Home ยป Sparta O19 verliezend finalist van de Next Gen Series, O12 t/m O16 oefenden tegen AZ

Sparta O19 verliezend finalist van de Next Gen Series, O12 t/m O16 oefenden tegen AZ

01 juli 2019 - 08:39

Sparta Rotterdam O19 heeft de finale van de Next Gen Series in het Olympisch Stadion in Amsterdam verloren. De mannen van trainer Paul Simonis moesten hun meerdere erkennen in Ajax. Het werd 1-0 voor de Amsterdammers. Sparta speelde lange tijd met tien man, omdat Darnell Hall er aan het begin van de eerste helft al met rood vanaf werd gestuurd.

Finaleplaats
Het twee-daags toernooi begon op zaterdagochtend met een 2-1 nederlaag in de groepsfase tegen Ajax O19. De tweede zaterdagwedstrijd werd zeer overtuigend met 3-0 gewonnen van het Japanse Sagan Tosu. Marcus Scholten, Pepijn Doesburg en Mike Frimpong waren trefzeker. Ook de shoot-outs werden met 2-1 gewonnen, waardoor Sparta een extra wedstrijdpunt verdiende en dus de eerste dag afsloot met vier punten. Op zondag trapte Sparta de dag af met een wedstrijd tegen Ajax Cape Town. Jeremy Udenhout schoot Sparta op voorsprong, maar ver in de tweede helft kwam de ploeg uit Zuid-Afrika langszij; 1-1. Daarna wist Sparta de shoot-outs met 3-2 te winnen, waardoor met het extra verdiende wedstrijdpunt de finale werd bereikt. In de finale was dus Ajax O19 met minimaal verschil te sterk.

Keeper van het toernooi
Rijk Janse werd door de organisatie uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. De doelman onderscheidde zich meerdere malen en zorgde met een cruciaal gekeerde shoot-out tegen Ajax Cape Town mede voor de finaleplaats van Sparta O19 in het Olympisch Stadion.

Oefenwedstrijden dit weekend

Sparta O12 t/m O16 oefenden dit weekend op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer tegen de leeftijdsgenoten van AZ Alkmaar. Hieronder treft u de uitslagen van deze oefenduels.

  • AZ O13 2-2 Sparta O13
  • AZ O14 3-5 Sparta O14
  • AZ O15 0-1 Sparta O15
  • AZ O16 3-1 Sparta O16

Laatste weekend van de eerste voorbereidingsperiode
Met deze resultaten sluit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam de eerste voorbereidingsfase op het seizoen 2019-2020 af. Alle jeugdspelers gaan de maand juli genieten van een welverdiende vakantie en melden zich op maandag 29 juli weer op de club om aan de tweede voorbereidingsfase te gaan beginnen, alvorens er in september weer gestart gaat worden met de competitiewedstrijden. Zodra het competitieprogramma bekend is maken wij dit uiteraard kenbaar via onze kanalen.