Home » Sparta onderuit tegen Cambuur

Sparta onderuit tegen Cambuur

26 september 2021 - 14:17

Sparta Rotterdam heeft vanmiddag verloren van SC Cambuur. De Kasteelheren verloren met 0-4 van de Friezen.

De wedstrijd verliep in de eerste helft uiterst moeizaam. Beide ploegen hadden het lastig om tot kansen te komen, al had Sparta wel de overhand. De voorzetten die gegeven werden, kwamen echter vaak niet aan. Na dik tien minuten loste Lennart Thy het eerste schot van de wedstrijd. Hij vond een verdediger van Cambuur op zijn weg. Even later was er een goede verdedigende actie van Sparta. Aaron Meijers maakte een gevaarlijke voorzet van Cambuur onschadelijk.

Op de eerste echte grote kans moesten de Sparta-supporters een halfuur wachten. Nadat Emanuel Emegha al een halve kans kreeg op aangeven van Thy, maar niet tot een schot kwam, lukte hem dat twee minuten later wel. Na een goede actie kon de spits vanuit kansrijke positie schieten, maar ging de bal rakelings voorlangs. Eén minuut later scoorde Cambuur wel. Na een handig lobje van Issa Kallon opende Alex Bangura de score.

In de slotfase van de eerste helft waren de beste mogelijkheden voor Cambuur. Michael Breij kwam gevaarlijk naar binnen, maar schoot net over. Even later probeerde Breij het opnieuw, maar kwam hij na een goede combinatie niet tot een schot. Sparta kende een teleurstellende eerste helft en wist dat het in de tweede helft wat goed moest maken.

In die tweede helft bracht Henk Fraser Sven Mijnans binnen de lijnen. Vito van Crooij bleef achter in de kleedkamer. Sparta begon gretig aan de tweede helft, maar veel verder dan een uitbraak van Emegha, kwam de thuisploeg niet. Wel wist Sparta meer druk uit te oefenen op Cambuur. Achterin kwam de thuisploeg niet in de problemen, maar bij de eerste kans in de tweede helft, maakte Cambuur direct de 0-2. Kallon troefde de verdediging van Sparta bij een lange bal van Marco Tol af en wist de 0-2 op het scorebord te zetten.

Daardoor moest Sparta een inhaalrace beginnen en daarbij kreeg het al snel grote kansen. Het schot van Mohammed Osman was niet heel gevaarlijk, maar Emegha was wel dichtbij de aansluitingstreffer. Na een mooie bal van invaller Kenzo Goudmijn schoot Emegha net naast. Even later raakte het 18-jarige talent zelfs het aluminium. Bryan Smeets speelde de bal door op Emegha, die pech had en de binnenkant van de paal trof. Waar Sparta joeg op de 1-2, kreeg het een kwartier voor tijd de deksel op de neus. Uit de counter snelde Kallon iedereen voorbij en opnieuw bleef hij oog in oog met Maduka Okoye rustig: 0-3.

Daarmee was de wedstrijd beslist. Sparta zocht nog wel naar een doelpunt en kreeg in de persoon van Emegha nog een grote kans. Hij zag doelman Sonny Stevens redding brengen. Daarvoor raakte Jasper ter Heide de paal namens Cambuur. In de slotfase werd het nog erger voor Sparta. Aaron Meijers werd na een opstootje met rood van het veld gestuurd en Tom Boere maakte in de blessuretijd de 0-4.

Opstelling Sparta; Okoye, Abels (75′ Jans), Vriends, Heylen (75′ Engels), Meijers, Auassar, Osman, Van Crooij (46′ Mijnans), Smeets, Thy (60′ Goudmijn) en Emegha