Home » Sparta onderuit tegen Heerenveen

Sparta onderuit tegen Heerenveen

01 november 2020 - 16:19

Sparta Rotterdam is in eigen huis tegen een ruime nederlaag opgelopen. Op Het Kasteel was sc Heerenveen met 1-4 te sterk voor de ploeg van Henk Fraser.

Fraser wijzigde zijn ploeg op vijf plaatsen ten opzichte van de vorige Eredivisie-wedstrijd, van een week geleden tegen Heracles Almelo. Maduka Okoye  verving Benjamin van Leer onder de lat, Dirk Abels nam de rechtsbackpositie over van Jeffry Fortes, de geschorste Adil Auasssar maakte plaats voor Laros Duarte, Deroy Duarte maakte plaatst voor Sven Mijnans en voorin ontbrak Mario Engels met een blessure, waardoor Danzell Gravenberch aan de aftrap stond.

Al voor rust had Heerenveen een ruime voorsprong genomen. Henk Veerman zorgde vroeg voor de openingsgoal, echter zag hij deze geannuleerd worden wegens buitenspel. Dit bleek niet meer dan uitstel van de executie. Benjamin Nygren zorgde ervoor dat Sparta al in de zevende minuut tegen een achterstand aan moest kijken.

Heel veel kon Sparta hier in de eerste helft niet tegenover zetten. Gravenberch was verantwoordelijk voor het grootste Rotterdamse gevaar, maar zijn schot werd door Mulder gestopt. Nadat een terugspeelbal van Bart Vriends onderschept werd, kreeg Henk Veerman de kans nu wel trefzeker te zijn, maar Tom Beugelsdijk en Okoye voorkwamen erger. Opnieuw bleek dit slechts uitstel, want uit de hoekschop die volgde verdubbelde Jan Paul van Hecke alsnog de Friese voorsprong.

Nog tweemaal zou Okoye een tegentreffer voor rust voorkomen na een grote kans, beide keren was het Mitchell van Bergen die een-op-een met de doelman er niet in slaagde te scoren. Vlak voor rust kon hij echter niet voorkomen dat Henk Veerman alsnog voor zijn treffer kon tekenen.

De gedachten gingen na deze eerste helft terug naar de wedstrijd tegen AZ, toen Sparta ook voor een onmogelijke opdracht leek te staan, maar zich terugvocht. Vandaag lukte dit niet. Na rust was het wel enkele keren dicht bij een treffer, bijvoorbeeld via Sven Mijnans, die Mulder zag redden, en Lennart Thy, zijn schot ging niet ver naast. De tweede van Veerman maakte een einde aan alle mogelijke illusies.

Hierna bleef Sparta proberen de stand iets draaglijker te maken en opnieuw was Thy gevaarlijk, nu werd zijn schot van de lijn gehaald, en Abdou Harroui raakte de paal. Het kon echter geen echte vuist maken en omdat de Friezen vrede leken te hebben met de marge van vier goals, gebeurde er hierna niet veel meer. In de blessuretijd maakte Thy vanaf elf meter nog de 1-4.

Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Beugelsdijk (68. D. Duarte), Pinto (76. Meijers), Harroui (76. Burger), L. Duarte, Mijnans, Gravenberch (30. Emegha) en Thy.