Home » Sparta opent Eredivisie-seizoen met thuiswedstrijd tegen Ajax

Sparta opent Eredivisie-seizoen met thuiswedstrijd tegen Ajax

11 september 2020 - 14:41

We hebben er lang op moeten wachten, maar de competitie gaat nu toch eindelijk echt weer van start. Aankomende zondag om 14:30 zal er op Het Kasteel afgetrapt worden tegen Ajax. De ploeg uit de hoofdstad heeft een goede voorbereiding gespeeld, van de negen oefenduels won Ajax maar liefst acht keer. Alleen FC Union Berlin wisten de Amsterdammers op een 2-2-gelijkspel te houden. Sparta won in de oefencampagne met 3-1 tegen TOP OSS en speelde gelijk tegen Telstar, NAC Breda, RKC Waalwijk en ADO Den Haag. De duels tegen Feyenoord en Dortmund gingen verloren. De wedstrijd van zondag zal onder leiding staan van Jochem Kamphuis.

Beide clubs zijn afgelopen tijd actief geweest op de transfermarkt. In de voorhoede heeft Sparta zich weten te versterken met Lennart Thy, Danzell Gravenberch en Reda Kharchouch. Lennart Thy komt over van PEC Zwolle, waar de Duitse spits zes doelpunten maakte in vierentwintig wedstrijden. Reda Kharchouch is overgekomen van SC Telstar. Kharchouch wist maar liefst twintig keer het net te vinden in zevenentwintig wedstrijden. Daarmee eindigde de spits op de tweede plaats van het topscorersklassement achter Robert Mühren. Danzell Gravenberch komt over van FC Dordrecht, de aanvaller zal zondag oog in oog komen te staan met zijn jongere broertje, Ryan Gravenberch, die onder contract staat bij Ajax. De verdediging van Sparta wordt versterkt met Michael Heylen en Tom Beugelsdijk. Heylen kwam deze zomer over van FC Emmen en Tom Beugelsdijk verruilt ADO Den Haag na zeventien jaar voor Sparta. Ook zullen we nieuwe gezichten zien onder de lat bij Sparta. De Nigeriaan, Maduka Okoye, komt over van Fortuna Düsseldorf en Benjamin van Leer verliet de tegenstander van aankomende zondag, Ajax.

Ajax heeft zich versterkt met twee aanvallers. De Braziliaan Antony Santos komt over van Sao Paulo en de Ghanees Kudus Mohammed verruilt de Deense competitie voor de Eredivisie. En ook Ajax heeft een nieuwe doelman. Maarten Stelenburg maakt zijn comeback naar de Nederlandse velden.

Praktische informatie
Door de veiligheidsregio is inmiddels besloten dat het dragen van een mondmasker in de voetbalstadions van Rotterdam niet langer verplicht is. Uiteraard mag u deze wel dragen als u zich hier prettig bij voelt. Het is helaas niet toegestaan om luidkeels mee te zingen en uitbundig te juichen in de stadions. Wij vragen daarom aan onze supporters om bij de opkomst van de spelers, voor zover mogelijk, te gaan staan en mee te klappen met het mooiste clublied van Nederland.

Een wedstrijdbezoek op Het Kasteel zal voorlopig anders verlopen dan normaal. Op www.sparta-rotterdam.nl/gezondheid lees je meer informatie over de zaken waarmee je rekening dient te houden bij jouw wedstrijdbezoek. Daarnaast dienen de vijf vragen van de gezondheidscheck met ‘nee’ beantwoord te worden.

Rookvrij
Alle voetbalstadions in Nederland zijn met ingang van dit seizoen rookvrij. We vragen alle rokers rekening te houden met hun medesupporters die niet roken. Daarnaast willen we een voorbeeld stellen naar kinderen die naar het voetbal komen kijken. Meer informatie op www.rookvrijestadions.nl.

Pro Sparta
Het programmaboekje is alleen digitaal te bekijken. Klik hier om het in te zien.
Sparta – Ajax in het archief:
Sparta – Ajax 3-0 (26-11-2006) Rachid Bouaouzan in duel met Thomas Vermaelen
Sparta – Ajax 4-0 (03-05-2009 ) Nathan Rutjes neemt Luis Suárez de bal af.
Sparta – Ajax (07-08-2016) Kenny Tete probeert Iván Calero Ruiz de bal te ontnemen.

Sparta – Ajax 5-2 (06-05-1984) Lengkeek scoort zijn eerste treffer van de wedstrijd.


Sparta – Ajax 1-1 (27-02-1983) Holverda aangepakt door Ophof en Molenaar