Home » Sparta pakt belangrijke zege tegen ADO Den Haag

Sparta pakt belangrijke zege tegen ADO Den Haag

11 februari 2020 - 22:44

Sparta Rotterdam en ADO Den Haag stonden op een frisse dinsdagavond tegenover elkaar. Dit omdat afgelopen zondag het duel werd afgelast vanwege storm Ciara. Jeffry Fortes maakte zijn debuut als Spartaan op Het Kasteel en Ragnar Ache keerde na zijn blessure weer terug op het veld. De Spartanen keken net na het kwartier tegen een achterstand aan, maar wisten dit voor rust nog om te buigen. Door de 4-2 overwinning blijven de drie punten op Het Kasteel en wordt het gat met de onderste regionen iets groter.

Sparta begint het duel sterk met meteen een grote kans voor Patrick Joosten. De winteraankoop raakt met een harde knal de lat boven ADO-doelman Luuk Koopmans. Toch weet ADO na de wervelwind van Sparta de 0-1 binnen te koppen via Shaquille Pinas die uit een vrije trap van John Goossens Ariel Harush weet te passeren. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, aangezien Adil Auassar via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen knikte. Sparta bleef druk zetten op de defensie van ADO die het daar vrij lastig mee hadden. Een fout achterin zorgde ervoor dat Patrick Joosten vrij op Koopmans af kon lopen en de Kasteelheren naar de voorsprong kon schieten, hij maakte zijn eerste goal in het Sparta-shirt. Als kers op de taart verdubbelt Bart Vriends de voorsprong waardoor de Spartanen met een riante 3-1 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Na rust gebeurde er een hele lange tijd weinig aan beide kanten, tot Crysensio Summerville een misverstand tussen Lassana Faye en Ariel Harush wist af te straffen en de spanning terug wist te brengen in de wedstrijd. Na de aansluitingstreffer kregen de Hagenezen vleugels en creëerde het één grote kans op de gelijkmaker. Gelukkig voor Sparta was Ariel Harush een sta in de weg. In de slotfase ontstond er ruimte om te counteren voor Sparta, maar werden deze kansen niet verzilverd waardoor het tot de laatste minuten spannend bleef. In de slotseconden van het duel was het dan wel raak en schoot Abdou Harroui vanuit een vlijmscherpe counter de 4-2 binnen. Uiteindelijk slepen de Spartanen een zwaarbevochte, maar hele belangrijke 4-2 overwinning over de streep.