Home » Sparta pakt drie hele belangrijke punten in het hoge noorden

Sparta pakt drie hele belangrijke punten in het hoge noorden

07 mei 2022 - 23:03

Met de wetenschap van de gebeurtenissen op de andere Eredivisievelden begon Sparta Rotterdam aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen. In een halfvol Euroborg begon trainer Maurice Steijn aan zijn tweede wedstrijd als keuzeheer. Zijn keuzes waren precies hetzelfde als vorige week tegen AZ. De Kasteelclub begon met dezelfde elf namen als tegen AZ.

Na iets meer dan een kwartier kreeg FC Groningen de eerste grote mogelijkheid. Een loeihard schot van Neraysho Kasanwirjo werd door Okoye over de lat getikt. Tot dat moment was het met name een schaakspel op de schitterende groene mat van Euroborg. Aaron Meijers probeerde het in het begin met een omhaal, maar hij blesseerde zichzelf daarbij. Hij kon de wedstrijd wel hervatten na een lange blessurebehandeling.

Na twintig minuten spelen kwam Sparta Rotterdam op een 0-1 voorsprong via Arno Verschueren. De middenvelder ging diep en zorgde er met een prachtig stiftje voor dat Leeuwenburgh de bal via de binnenkant van de paal achter hem in het doel zag verdwijnen.

Vlak voor rust had Vito van Crooij ineens de bal voor het binnen tikken om de 0-2 te maken. Het was vergelijkbaar met de kans van Mijnans vorige week, maar wellicht iets lastiger. Het had geflatteerd geweest omdat na de openingstreffer van Sparta het spel meer en meer gemaakt werd door FC Groningen. Sparta hield echter stand tot de rust en ging met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in.

Trainer Danny Buijs was duidelijk niet tevreden over zijn ploeg en voerde in de rust een driedubbele wissel door. Sparta bleef met dezelfde elf namen staan. Dat bracht succes in de 57e minuut. Lennart Thy schoot hard op doel en keeper Leeuwenburgh ging gruwelijk in de fout. De bal ging tergend langzaam over de lijn en Sparta verdubbelde de voorsprong.

Met nog twintig minuten te spelen en met een 0-2 voorsprong bracht Maurice Steijn een extra verdediger in het team met Tom Beugelsdijk die Younes Namli verving. Met nog een klein kwartier te spelen kwam FC Groningen terug in de wedstrijd via Bjorn Meijer. De bal viel binnen bij de tweede paal en de VAR-check was snel en duidelijk. Geen overtreding op Okoye en 1-2. Twee minuten later leek Groningen de defensie van Sparta kapot te spelen en de gelijkmaker te scoren. Het was echter Okoye die nu wel redden optrad op de inzet van Strand Larsen. De slotfase was bloedstollend voor de 199 meegereisde Spartanen in het uitvak en de tv-kijkers. Sparta overleefde het slotoffensief echter en klimt naar de 16e plaats.

Woensdag staat de kraker tegen PEC Zwolle op een uitverkocht Kasteel op het programma.