Home » Sparta pakt koppositie

Sparta pakt koppositie

02 november 2018 - 21:57

Sparta Rotterdam heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. Door de zege is Sparta, in ieder geval tot zondag, koploper.

Het was Lars Veldwijk die Sparta in de openingsfase aan de leiding kopte. Al in de vijfde minuut was de aanvoerder trefzeker uit een hoekschop van Thomas Verhaar, het recept dat vorige week ook al tweemaal succesvol was. Diezelfde Verhaar en Mohamed Rayhi kregen hierna mogelijkheden de score te verdubbelen, maar slaagden hier niet in. In het eerste halfuur was er voor Sparta niet veel aan de hand in Maastricht, afgezien van de blessure die Rayhi opliep.

In de laatste tien minuten van de eerste helft drong MVV echter aan en mocht Sparta van geluk spreken dat de gelijkmaker uitbleef. Roy Kortsmit kon met enkele goede reddingen de 1-1 voorkomen en ook de paal stond een MVV-goal in de weg.

Na rust had Sparta meer controle dan het einde van de eerste helft. Verhaar was met een afvallende bal dicht bij de bevrijdende 0-2, maar schoot net naast. Waar MVV vervolgens de jacht op de gelijkmaker vervolgde, kreeg invaller Halil Dervisoglu een grote kans de wedstrijd in het slot te gooien, maar Luuk Koopmans redde. De Turkse aanvaller had later wel een assist, toen Veldwijk tien minuten voor het einde zijn tweede binnenschoot.