Home » Sparta reist naar Tilburg voor strijd met Willem II

Sparta reist naar Tilburg voor strijd met Willem II

29 november 2019 - 15:11

Morgenavond zal Sparta Rotterdam de degens kruisen met Willem II. De Tilburgers zijn bezig aan een goed seizoen en zijn vooral in thuiswedstrijden ijzersterk. De laatste vier thuiswedstrijden werden niet verloren. Ook Sparta gaat met een goed gevoel naar het Koning Willem II stadion, de laatste wedstrijd werd Vitesse thuis met 2-0 verslagen.

Willem II speelde afgelopen zaterdag in Den Haag tegen ADO. In het Haags kwartiertje gaven de Tricolores een 1-3 voorsprong uit handen waardoor het niet drie, maar één punt overhield aan het duel. Uitblinker aan Tilburgse kant was in deze wedstrijd Vangelis Pavlidis met twee doelpunten.

Sparta heeft een beter resultaat geboekt, Vitesse werd op Het Kasteel met 2-0 verslagen. Dit betekende voor Sparta, na vier keer op rij niet gewonnen te hebben, eindelijk weer eens een driepunter.

De laatste keer dat Willem II en Sparta tegenover elkaar stonden in Tilburg eindigde het in een 2-2 gelijkspel. Deroy Duarte scoorde twee keer voor Sparta. Hierna troffen beide ploegen elkaar nog tweemaal in oefenverband. Sparta won vorig seizoen met 0-2 (goals Bradley Martis en Ilias Alhaft), dit seizoen werd het zelfs 0-3. Abdou Harroui, Bart Vriends en Halil Dervisoglu verzorgden de doelpuntenproductie in de voorbereiding.

Willem II – Sparta uit het archief:

Willem II – Sparta 3-2 (27-1-2017) Darryl Lachman schermt de bal af van Stijn Spierings

Willem II – Sparta 0-2 (25-07-2018) Driess Saddiki zit Lars Veldwijk op de hielen.

Willem II – Sparta 0-3 (17-07-2019) Halil Dervisoglu in actie tijdens de oefenwedstrijd van eerder dit seizoen