fbpx
Home » Sparta Rotterdam en Robey Sportswear brengen een Ode aan de Stad

Sparta Rotterdam en Robey Sportswear brengen een Ode aan de Stad

15 september 2023 - 11:00

In 1888 werd Sparta Rotterdam opgericht aan het Oostvestplein 11, in 1947 volgde Robey Sportswear, vanuit een appartement in de wijk Blijdorp. De Rotterdamse connectie is sterk en draagt bij aan de succesvolle samenwerking. Samen brengen Sparta en Robey een ‘Ode aan de Stad’, met het derde tenue van het seizoen 2023/2024.

Dit gebeurt, uiteraard, in de kleuren van de Rotterdamse vlag. De strepen zijn op het derde tenue op dezelfde positie geplaatst als op het thuisshirt, al zijn deze nu in een patroon. Het zwarte logo is een verwijzing naar de ‘Ode aan de Nacht’ van vorig seizoen en een eerbetoon aan oer-Rotterdammer en –Spartaan Jules Deelder. Het tenue kent een witte broek met groene accenten en groen-wit gestreepte kousen. Sparta Rotterdam speelt op 1 oktober voor het eerst in het tenue van de Ode aan de Stad, bij de Rotterdamse derby wanneer de Kasteelclub op bezoek gaat bij Excelsior.

Het gedicht Onze strepen van Derek Otte vormt de rode draad voor de Ode aan de Stad. De relatie tussen Otte en Rotterdam is verworden tot een tastbare; op steeds meer plekken in de stad zijn teksten van de voormalig stadsdichter terug te vinden. Of dit nu op bruggen, gebouwen of gedrukt op posters en stickers is. In supportershome De Schicht zijn zowel van Jules Deelder als Derek Otte Spartagedichten vereeuwigd.

De tenues zijn te verkrijgen via www.sparta-rotterdam.nl/stad en in de Sparta Fanshop. Deze is dinsdag tot en met zaterdag geopend tussen 11.00 en 17.00 uur.