fbpx
Home » Sparta met ruime cijfers langs V.O.C.

Sparta met ruime cijfers langs V.O.C.

26 juli 2022 - 22:13

Na twee jaar afwezigheid door de uitbraak van het coronavirus, stond vandaag de traditionele oefenwedstrijd tegen V.O.C. op het programma. Net zoals in de vijf eerdere edities werd er weer gestreden om De John Kerstholt Bokaal, ter ere van John Kerstholt. Hij was een trouwe Sparta supporter en deed werkzaamheden voor V.O.C.

In de laatste week van de voorbereiding koos trainer Maurice Steijn voor een jeugdig Sparta. Daardoor stonden er vooral spelers van Jong Sparta op het veld, al doet een groot gedeelte van de basisopstelling al de gehele voorbereiding mee met het eerste elftal.

Koki Saito was een van de blikvangers vanavond. Hij was belangrijk bij de 0-1. De Japanner gaf de bal goed mee aan Gaultier Overman, die een prima voorzet op Patrick Brouwer leverde. De buitenspeler kopte van dichtbij via de onderkant van de lat raak: 0-1. Vervolgens kregen Mohammed Tahiri en Lorenzo van Kleef kansen op de 0-2, maar zij benutten deze niet.

Het was zelfs V.O.C. dat op gelijke hoogte kwam. De bal schoot voor Sparta wat ongelukkig door, waardoor Thomas Verhaar een vrije doortocht had naar doelman Youri Schoonderwaldt. De oud-Spartaan bleef rustig en maakte de gelijkmaker. Direct na de aftrap stond Sparta weer op scherp en had Van Kleef de 1-2 op zijn schoen. Op aangeven van Brouwer tikte hij van dichtbij de bal net over. Eén minuut later begon Saito aan een mooie solo, maar schoof de aanvaller de bal naast.

Na een halfuur maakte Sparta alsnog de verdiende 1-2. Opnieuw was het Saito die meegaf aan de opkomende Overman en opnieuw gaf de linksback een goede voorzet. Dit keer kopte Tahiri binnen. Sparta bleef hierna de betere en maakte voor rust ook nog de 1-3. Delano Vianello krulde de bal op de rand van het strafschopgebied op fraaie wijze in de verre hoek.

Saito was vanavond een van de smaakmakers aan de kant van Sparta en was na de rust direct dicht bij de 1-4. De Japanner chipte de bal echter op de lat. Tien minuten later had Brouwer de 1-4 op zijn schoen, maar raakte hij de bal na terugleggen van Tahiri niet goed. Sparta had de controle over V.O.C. maar de thuisploeg kreeg na een dik uur toch een dot van een kans. Raul Ketrodikmono schoot echter recht op Schoonderwaldt af.

Met nog twintig minuten te gaan joeg Sparta op meer doelpunten. Brouwer had de eerste mogelijkheid daar op. Na een goede voorzet van Overman kreeg hij de bal van dichtbij niet in het doel. Luttele minuten later werd het alsnog 1-4. Tahiri maakte met een lage schuiver zijn tweede van de avond. Vlak daarna maakte ook Brouwer zijn tweede, nadat hij van dichtbij een rebound binnen tikte: 1-5.

De laatste tien minuten begon met een afstandsschot van invaller Achraf Madi. Zijn poging werd gepareerd door doelman Gio Berkelaar. Even later kreeg Brouwer de mogelijkheid op een hattrick, maar schoot de aanvaller op aangeven van Tahiri over.

In de absolute slotfase was Sparta nog een aantal keer dicht bij de 1-6. Brouwer zag zijn schot gestopt worden door Berkelaar en Madi schoot in de slotseconden op fraaie wijze op de lat.

Het bleef bij 1-5, waardoor Sparta de winnaar is van de John Kerstholt Bokaal. Zaterdag staat de laatste oefenwedstrijd op het programma. Om 13.00 uur is FC Emmen op de familiedag de tegenstander.

Opstelling Sparta:
Youri Schoonderwaldt, Dylan van Wageningen, Jeremy van Mullem, Augustin Drakpe, Gaultiér Overman, Jason Meerstadt, Patrick Brouwer, Lorenzo van Kleef (46. Achraf Madi), Mohammed Tahiri, Delano Vianello, Koki Saito (66. Lorenzo van Kleef)