Home » Sparta na rust ruim langs Al Jazira

Sparta na rust ruim langs Al Jazira

28 juli 2018 - 18:59

Sparta Rotterdam heeft in Maurik ruim gewonnen van Al Jazira. Halverwege was het nog 1-0 voor de ploeg van Marcel Keizer, maar na rust nam Sparta het initiatief over en scoorde het vijfmaal: 1-5.

De eerste helft was een moeizame van Sparta-kant. Royston Drenthe en Lars Veldwijk konden wel gevaarlijk worden en Ilias Alhaft verzorgde wat dreigende momenten, maar Al Jazira nam de leiding. Leonardo plaatste de bal in de verre hoek en liet Tim Coremans kansloos.

Na rust leek een ander Sparta aan de aftrap verschenen en al binnen vijf minuten zou Veldwijk een fraaie voorzet van Frederik Holst tot treffer promoveren. Veldwijk was na een uur ook verantwoordelijk voor de assist bij de 1-2 van Alhaft. Nadat Henk Fraser zijn ploeg op vijf plekken wijzigde, zou de score alleen maar hoger oplopen. Joshua Sanches’ eerste balcontact betekende de 1-3, waarna Edouard Duplan met twee treffers de eindstand op het scorebord bracht.

Coremans, Holst (65. Sanches), Wuytens, Vriends, Auassar (46. Martis), Drenthe (65. Saksela), Duarte (71. Spierings), Harroui (65. Brute), Verhaar (46. Duplan), Alhaft (65. Rayhi) en Veldwijk (65. Dervisoglu).