fbpx
Home » Sparta sluit 2022 af tegen Twente

Sparta sluit 2022 af tegen Twente

10 november 2022 - 10:42

Het is pas halverwege november, maar door het WK voetbal speelt Sparta Rotterdam nu al haar laatste wedstrijd van 2022. Voor de lange winterstop wacht nog een ontmoeting met FC Twente. Op Het Kasteel wordt er vrijdagavond om 20.00 uur afgetrapt.

Sparta leeft op dit moment op een roze wolk. De ploeg van trainer Maurice Steijn heeft na dertien wedstrijden een zesde plaats afgedwongen. Nadat er al een overtuigende zege op het goed draaiende Fortuna werd geboekt, won Sparta afgelopen weekend met ruime cijfers van Vitesse. Hoewel de Arnhemmers bezig zijn aan een slecht seizoen, kwam de ruime zege toch als een verrassing. In de Gelredome werd het 0-4. Tobias Lauritsen was tweemaal trefzeker, Sven Mijnans deed met een schitterende goal ook een duit in het zakje en Arno Verschueren gaf in de blessuretijd het slotakkoord. Buiten dat won Sparta al haar laatste vijf thuiswedstrijden, waardoor het met veel vertrouwen FC Twente ontvangt.

Ook de Tukkers zijn bezig aan een uitstekend seizoen. Op basis van de laatste zeven wedstrijden is dit een duel tussen de nummers 1 en 3. Over het gehele seizoen staat Twente vierde en heeft op de ranglijst nog altijd de aansluiting met de topploegen van Nederland. Toch beleefden de Enschedeërs geen geweldig weekend. Dit seizoen was Twente nog foutloos in eigen huis totdat Go Ahead Eagles een bezoek aan De Grolsch Veste bracht. Een penalty in de blessuretijd voor de bezoekers bezorgde Twente haar eerste puntenverlies. Go Ahead benutte de strafschop namelijk en speelde daarmee met 1-1 gelijk bij Twente. Bovendien heeft de club uit Enschede het lastig in uitwedstrijden dit seizoen. Alleen bij N.E.C. en SC Cambuur wist Twente te winnen.

De laatste keer dat Sparta-Twente met publiek gespeeld werd, zullen veel Spartanen nog herinneren. Halil Dervisoglu had Sparta destijds op voorsprong gezet, waarna Calvin Verdonk al snel voor de 1-1 zorgde. Vlak voor tijd trok Sparta de wedstrijd dankzij een waanzinnige goal van Bryan Smeets toch naar zich toe en wonnen de Kasteelheren met 2-1. De twee edities die daarna in een leeg Kasteel gespeeld werden, eindigden in 0-0 en 0-1.

Voor Maurice Steijn is het treffen met FC Twente erg bijzonder. Zijn zoon Sem Steijn maakte deze zomer de overstap van ADO Den Haag naar Twente, waardoor de oefenmeester tegen zijn zoon speelt. In die wedstrijd heeft Steijn morgenavond niet de beschikking over Jonathán de Guzman, Younes Namli en Tim Coremans. Omar Rekik lijkt wel fit genoeg om deel uit te maken van de selectie. Vito van Crooij viel vorige week geblesseerd uit en is een twijfelgeval. Ook de inzetbaarheid van Joshua Kitolano is onzeker. De Noor was de hele week ziek.

Het Kasteel is al weken volledig uitverkocht, maar in 2023 kunt u zich wel verzekeren van een vaste plaats in het stadion. Via deze link kunt u een halve seizoenkaart aanschaffen, waarin je buiten de competitiewedstrijd ook toegang heeft tot de bekerwedstrijd tegen PSV op dinsdag 10 januari.

https://www.sparta-rotterdam.nl/verkoop-halve-seizoenkaarten-start/