fbpx
Home » Sparta sluit tweede week voorbereiding af met oefenwedstrijd tegen Excelsior Maassluis

Sparta sluit tweede week voorbereiding af met oefenwedstrijd tegen Excelsior Maassluis

05 juli 2024 - 14:58

In de tweede week van de voorbereiding staat voor Sparta Rotterdam haar derde oefenwedstrijd in de oefencampagne op het programma. De Kasteelheren treffen daarin de amateurs van Excelsior Maassluis. De aftrap op Sportpark Dijkpolder is om 14.30 uur.

Een kleine twee weken geleden begon Sparta door middel van de eerste training aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Inmiddels heeft de selectie van trainer Jeroen Rijsdijk er ook al twee oefenwedstrijden opzitten, waarin het tweemaal met ruime cijfers won. Vorige week werd Excelsior’20 met 0-6 verslagen, waarna Sparta afgelopen woensdag een nog beter resultaat neerzette tegen VV Nieuwenhoorn. Hoewel het bij de rust ‘maar’ 0-2 stond door doelpunten van Ayoub Oufkir en Charles-Andreas Brym, eindigde het uiteindelijk in 0-8. Camiel Neghli (twee keer), Mohamed Nassoh, Charles-Andreas Brym, Boyd Reith en Jorn Triep tekenden in de tweede helft voor de overige zes doelpunten.

Voor Excelsior Maassluis zit het seizoen er pas drie weken op. ‘De Tricolores’ eindigde als zestiende in de Betnation Divisie, waardoor het de nacompetitie in moest. Die begon Excelsior Maassluis in Utrecht tegen USV Hercules. Met een 1-1 gelijkspel en een 3-0 overwinning ging Excelsior Maassluis door naar de tweede ronde, waar Harkemase Boys wachtte. Na verlenging rekende de formatie van trainer Steye Jacobs uiteindelijk af met de Friezen. Vervolgens trof Excelsior Maassluis in de finale Genemuiden, waar het weinig problemen mee had. Door een 3-1 en 0-3 zege overleefde de algeheel amateurkampioen van 2016 de nacompetitie en handhaafde het zich in de Betnation Divisie.

Bij Excelsior Maassluis zien we een vijftal spelers met een verleden bij Sparta. Pieter Langedijk is met 34 wedstrijden in het eerste elftal de bekendste. Ook Yaël Eisden (12 wedstrijden) en Gaultiér Overman (2 wedstrijden) maakten minuten in de hoofdmacht van Sparta. Darwin Heuvelman en Calvin Tureaij hebben nog een verleden in de jeugdopleiding van de Kasteelclub.

Uiteraard kunnen supporters van Sparta zaterdag een kijkje nemen in Maassluis. Via deze link is het mogelijk kaarten te bemachtigen voor deze oefenwedstrijd: https://www.excelsior-m.nl/online-kaartverkoop-excelsior-maassluis-sparta-rotterdam/