Home » Sparta speelt gelijk tegen N.E.C.

Sparta speelt gelijk tegen N.E.C.

17 september 2021 - 22:00

Sparta Rotterdam en N.E.C. hebben de punten gedeeld op Het Kasteel. De eindstand (1-1) stond voor rust al op het programma. Sparta verlengt hiermee de ongeslagen reeks van inmiddels acht thuiswedstrijden zonder nederlaag.

Sparta begon met veel aanvallende intenties, maar slaagde er niet in dit om te zetten tot grote kansen. Dreiging was er wel, maar bij mogelijkheden voor onder meer Mohammed Osman en Bryan Smeets lukte het niet een succesvolle eindpass af te leveren. Doelman Matthijs Branderhorst heerste in zijn strafschopgebied en kon voorzetten onschadelijk maken door ze uit de lucht te plukken. Bij de eerste grote kans was het N.E.C. dat de score opende, toen Jonathan Okita heel rustig bleef in het strafschopgebied.

Hierna leek Sparta van slag en waren de bezoekers de betere ploeg. Het was niet dat de 0-2 in de lucht hing, maar de thuisploeg kon niet brengen wat het eerste halfuur wel lukte, tot de voorlaatste minuut. Osman kon de bal van afstand op het doel afvuren, maar zag de lat redding brengen. Hierna was het Lennart Thy die het Branderhorst lastig maakte. De doelman redde half, maar liet een niet te missen kans voor Sven Mijnans, die de bal in het lege doel tikte en zo vlak voor rust de stand gelijk bracht.

Net als voor rust kwam Sparta goed uit de kleedkamer en was het veel te vinden op de Nijmeegse helft. Ook in de tweede helft was het aantal kansen aan beide kanten zeer beperkt. Thy was met links gevaarlijk voor Sparta, Branderhorst redde, Elayis Tavsan slaagde er aan de andere kant niet in Okoye te verrassen.

Maduka Okoye, Dirk Abels (80. Laurent Jans), Bart Vriends, Michaël Heylen, Mica Pinto, Mohammed Osman (80. Kenzo Goudmijn), Adil Auassar, Sven Mijnans (71. Giannis Masouras), Bryan Smeets (46. Emanuel Emegha), Vito van Crooij (71. Mario Engels) en Lennart Thy.