Home » Sparta verliest op Het Kasteel van FC Groningen

Sparta verliest op Het Kasteel van FC Groningen

16 februari 2020 - 16:42

Sparta Rotterdam heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen nipt verloren met 1-2. Op een winderig Kasteel kwamen de Groningers al in de eerste helft op een 0-2 voorsprong, en bleek de vroege aansluitingstreffer van Sparta in de tweede helft net niet genoeg om één of drie punten uit het vuur te slepen.

Aan het begin van de eerste helft waren beide ploegen vooral gewaagd aan elkaar en kwam het eerste gevaar vanuit een Groningse vrije trap die stijlvol gepakt werd door Sparta-doelman Ariel Harush. Vlak daarna kreeg Sparta aan de andere kant een penalty mee doordat Mike Te Wierik Jeffry Fortes onderuit trok. Mohamed Rayhi ging achter de bal staan, maar wist tegenover Sergio Padt geen vuist te maken waardoor de brilstand op het bord bleef. Via Asoro kwam Groningen een aantal minuten later op voorsprong door Harush vanuit een knappe hoek kansloos te laten. Groningen bleef sterker, dat zich uiteindelijk uitbetaalde met een tweede treffer voor de Groningers. Ramon Lundqvist schoot beheerst de bal laag in de hoek. Adil Auassar en Dante Rigo moesten in de eerste helft allebei al afhaken. Auassar raakte aan het begin van de wedstrijd geblesseerd, Rigo kwam in de blessuretijd hard in botsing met teamgenoot Bart Vriends.

Sparta schoot in de tweede helft uit de startblokken om een 0-2 achterstand snel weg te poetsen. Vrijwel meteen werd Harroui geduwd in het strafschopgebied en gaf de scheidsrechter een penalty. Rayhi ging weer achter de bal staan en faalde nu niet. Hij schoot de penalty hard en hoog binnen en gaf op deze manier Padt geen kans om wederom te redden. Vanaf de 1-2 werd Sparta sterker en sterker, maar kwam het op de momenten dat het moest net te kort om echt gevaarlijk te worden. Ook de komst van extra spits Piroe kon niet voor de gelijkmaker zorgen waardoor de Spartanen het moeten doen met een kleine 1-2 nederlaag.