Home » Sparta wint derde uitwedstrijd op rij

Sparta wint derde uitwedstrijd op rij

13 januari 2021 - 22:05

Trainer Henk Fraser kon in Sittard nog niet beschikken over Bart Vriends waardoor Tom Beugelsdijk wederom zijn opwachting kon maken in de basisformatie. Daarnaast nam Sven Mijnans de plek in van Wouter Burger. Dit zal vast en zeker gedaan zijn met de intentie dat Sparta meer aan de bal zou zijn dan tegen stadgenoot Feyenoord. Verder waren het de bekende namen in het rood-wit gestreept.

Fortuna Sittard, al vijf wedstrijden ongeslagen, is de ploeg in vorm. De trainerswissel in Sittard heeft effect gehad, want sinds Sjors Ultee (met oud-Spartaan Rob Alflen als assistent) de honneurs over heeft genomen van Kevin Hofland gaat het een stuk beter in Limburg.

In de 5e minuut moest Adil Auassar het veld even verlaten voor een blessurebehandeling, bijna profiteerde Fortuna daarvan door verwoestend uit te halen. Het schot van Rota werd echter net voor de doellijn gepakt door Okoye. Verder gebeurde er niet veel in het eerste half uur van de wedstrijd. Beide keepers werden niet op de proef gesteld.

In de 36e minuut een mogelijkheid voor Mario Engels, die de bal niet goed op zijn pantoffel kreeg. Daarna schoot Deroy Duarte over in de rebound. Het was het startsein voor meer Spartaans initiatief, want een paar seconden later schoot Thy op het Limburgse doel, maar Van Osch pakte de bal in twee instanties. Aan de andere kant werd Okoye weer op de proef gesteld via een afstandsschot van Tekie. In de blessuretijd van de eerste helft had Sparta op voorsprong kunnen komen via de grootste kans van de eerste helft. Deroy Duarte met de inzet die Van Osch knap werd gepakt. Uit de hoekschop die volgde kreeg Harroui nog een mogelijkheid, maar zijn schot was te zacht.

In de 57e minuut was er de verdiende voorsprong voor Sparta. Een prima opgezette aanval via Deroy Duarte, naar Mario Engels die vervolgens Lennart Thy in stelling bracht. De nummer negen van Sparta scoorde zijn negende competitietreffer van het seizoen. De wedstrijd ontvlamde iets meer na het openingsdoelpunt van Sparta, maar echt gevaarlijk werd de thuisclub niet. Sparta was dichtbij de 0-2 via invaller Gravenberch.

Invaller Reda Kharchouch, in het veld gekomen voor Thy, had ook nog de mogelijkheid om Sparta in veilige haven te brengen. Zijn schot ging net naast. In de laatste minuut kreeg Fortuna Sittard een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied. Okoye zat er goed bij en had de bal klemvast. Vierde official Martijn Vos gaf aan dat er vijf minuten blessuretijd bijgeteld zou worden. Sparta trok de overwinning professioneel over de streep en won de derde uitwedstrijd op rij waardoor het in ieder geval een dag op de 8e plaats in de Eredivisie staat.

Aanstaande zaterdag komt PSV naar Het Kasteel.