Home » Sparta wint van Royal Antwerp

Sparta wint van Royal Antwerp

17 juli 2021 - 14:26

Sparta heeft in Antwerpen een terechte overwinning geboekt op Royal Antwerp FC. Het werd 0-1, door een late goal van Reda Kharchouch.

Sparta kreeg in de eerste helft een aantal grote kansen, maar Lennart Thy (redding keeper), Emanuel Emegha (naast) en Sven Mijnans (redding) slaagden er niet in de score te openen. Antwerp was via Yassine Boya gevaarlijk, maar Maduka Okoye kon hem van scoren houden. Via opnieuw Emegha was het Sparta dat voor rust nogmaals gevaarlijk kon zijn, maar opnieuw bleef de 0-0 op het bord.

Dit was ook zo toen vroeg in de tweede helft Bryan Smeets uit kon halen en zijn schot net over zag gaan. Ook na rust was het Sparta dat de meeste kansen kreeg, ook nadat alle veldspelers gewisseld waren, zonder trefzeker te zijn. Aan de overkant was het opnieuw Bayo die het doel van Sparta onder vuur nam, maar met een wereldredding onderscheidde Okoye zich opnieuw. Na het uitvallen van Meerstadt moest Sparta verder met tien, maar kon het toch de verdiende overwinning naar zich toe trekken. Via een tegenstander kreeg Reda Kharchouch de bal vlak voor tijd tegen het net.