Home » Sparta wint in slotminuten van PEC Zwolle

Sparta wint in slotminuten van PEC Zwolle

03 april 2021 - 23:08

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis gewonnen van PEC Zwolle. Sparta was de eerste helft de bovenliggende partij en stond verdiend op een 1-0-voorsprong, maar zag deze in de tweede helft verdwijnen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-2 voor de Spartanen.

De eerste tien minuten speelde Sparta een van de beste fases van het seizoen. Fraaie combinaties volgden elkaar in hoog tempo op en dit bezorgde de thuisploeg twee grote kansen. De eerste hiervan was voor Wouter Burger, die naliet om te scoren, oog-in-oog met doelman Xavier Mous. Mica Pinto slaagde hier wel in, hij was het eindstation na een mooie aanval via Sven Mijnans en Abdou Harroui. Het vervolg van de eerste helft was minder aantrekkelijk. Grote kansen waren beperkt, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en konden vooral van afstand gevaarlijk worden. Harroui en Burger waren dat namens Sparta, Immanuel Pherai was het dichtst bij een gelijkmaker.

Die viel na rust wel, via Bram van Polen, die met veel geluk de bal tegen zich aankreeg en voor 1-1 zorgde. Laros Duarte en Harroui waren hierna gevaarlijk van afstand, maar het was PEC dat een afstandsschot binnen zag vallen, via Slobodan Tedic. Dit gebeurde in een levendige fase, waarin achtereenvolgens Tom Beugelsdijk (paal), Pherai (naast), Laros Duarte (naast) en nogmaals Pherai (goede redding Okoye) dicht bij een 2-2 of 1-3 waren. Het was Lennart Thy die Sparta een kwartier voor tijd op gelijke hoogte schoot, toen hij vanaf de penaltystip zijn oude ploeg pijn kon doen. Zwolle was via Pelle Clement nog dichtbij, hij schoot over. In de extra tijd maakte Lennart Thy uiteindelijk de bevrijdende 3-2 voor Sparta met een mooie kopbal.