Home » Sparta wint van Vitesse op Het Kasteel

Sparta wint van Vitesse op Het Kasteel

24 november 2019 - 18:48

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis gewonnen van Vitesse. Het werd 2-0 voor Sparta. Het is de eerste zege op de Arnhemmers sinds 2005.

Vitesse kwam in de eerste helft niet tot veel kansen tegen Sparta, dat alleen mogelijkheden toe moest staan van Thomas Buitink en Tim Matavz. De eerste van de twee raakte de paal na tien minuten, Matavz schoot vlak voor het rustsignaal net over. De thuisploeg zette hier ook niet veel kansen tegenover, maar was uiterst effectief. Laros Duarte, die speelde op de plek van de geschorste Adil Auassar, nam een corner kort, waarna Bryan Smeets Jurgen Mattheij in stelling bracht de score te openen. Het was de eerste goal van de verdediger sinds hij afgelopen zomer terugkeerde bij Sparta.

In de tweede helft viel meer te beleven dan voor rust. In het eerste kwartier na rust kreeg Ariel Harush de gelegenheid zich te onderscheiden, een rol die hij uitstekend invulde. Riechedly Bazoer was de eerste die hem testte, maar de doelman werd vooral uitgedaagd bij de kopbal van Matavz en het schot van Keisuke Honda. In elk van de drie gevallen hield de Israëlisch international zijn ploeg op de been.

Nadat Sparta dit kwartier overleefde, kon het zelf aan aanvallen denken, maar Remko Pasveer voorkwam dat Abdou Harroui of Lars Veldwijk de voorsprong verdubbelden. Ragnar Ache was hier het dichtstbij, zijn schot miste het doel op een haar. Veldwijk bezorgde zichzelf ook nog een grote kans, maar na een geweldige actie ging zijn schot net over de lat. Smeets zou de wedstrijd in het slot gooien, door binnen te schuiven na een rush van Harroui.

Volgende week zaterdag gaat Sparta op bezoek bij Willem II. De wedstrijd in Tilburg begint om 18:30 uur. Kaarten zijn te koop via www.spartakaartje.nl.