Home » Strijd tussen promovendi op Het Kasteel: Sparta – Twente

Strijd tussen promovendi op Het Kasteel: Sparta – Twente

04 oktober 2019 - 11:54

Morgenavond treft Sparta Rotterdam in FC Twente een mede-promovendus op een uitverkocht Kasteel. Beide ploegen zijn goed begonnen aan de terugkeer op het hoogste niveau en staan na acht wedstrijden op keurige middenmootposities  (Sparta is nummer 7, Twente staat achtste in de competitie). Het verschil tussen de beide ploegen is minimaal; beide teams verzamelden vooralsnog twaalf punten en waren zestien maal trefzeker, maar Sparta incasseerde één treffer minder dan de Tukkers.

Twente was onsuccesvol in haar laatste twee duels, zowel de derby tegen Heracles Almelo (2-3) als de uitwedstrijd tegen Feyenoord (5-1) gingen verloren. Sparta kan met meer tevredenheid terugkijken op haar laatste twee resultaten. Op Het Kasteel werd RKC Waalwijk simpel opzij gezet, in Sittard moesten de Rotterdammers genoegen nemen met een gelijkspel tegen Fortuna (0-0).

Vorig seizoen beleefde Twente een eenvoudige avond in Rotterdam-West, waar het met een 0-3-zege van het veld stapte. De twee seizoenen daarvoor was het Sparta dat aan het langste eind trok. Martin Pusic bezorgde Sparta in mei 2017 een 1-0-overwinning, vier maanden later zorgde een goal van Craig Goodwin voor diezelfde eindstand.

Aanvoerder Adil Auassar is geschorst tegen Twente, nadat hij met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd tegen Fortuna Sittard.

Sparta – Twente uit het archief:

 
Sparta – FC Twente 1-0 (10-09-2017) Michael Liendl in duel met Spartaan George Dobson

 
Sparta – FC Twente 1-0 (07-05-2017) Jos Hooiveld achtervolgt Denzel Dumfries


Sparta – Twente 2-3 (17-04-1983) Wout Holverda laat zijn mening duidelijk doorschemeren