Home » Jong Sparta speelt gelijk tegen Spakenburg (0-0)

Jong Sparta speelt gelijk tegen Spakenburg (0-0)

19 september 2020 - 16:50

Spakenburg kwam goed uit de startblokken aan de oevers van het IJsselmeer. Na een afstandsschot dat net over de bovenhoek zeilde was het na drie minuten Hero van Lopik die de bal goed inkopte en Sparta-doelman Michael Fabrie zag redden. Namens Jong Sparta was Marouane Afaker gevaarlijk in het eerste kwartier waardoor het spel in de beginfase redelijk gelijk op ging. SV Spakenburg ging er via een snelle uitbraak vandoor, maar grensrechter Kunst kon niet beoordelen of het buitenspel was omdat hij op zijn buik langs de zijlijn lag. Geen vlagsignaal, maar ook geen doelpunt omdat de afronding achterwege bleef.

Halverwege de eerste helft wederom een grote kans voor de thuisclub via Robin Eindhoven. De aanvaller zag Michael Fabrie op zijn weg en via de keeper ging zijn schot in het zijnet. De trainers van Jong Sparta konden vandaag niet beschikken over o.a. Sven Mijnans en Emanuel Emegha die met het eerste elftal onderweg waren naar Arnhem voor de Eredivisiewedstrijd van het eerste elftal. Dat was, ondanks de jonge leeftijd van beide spelers, wel zichtbaar in het spel van het team vandaag. Desondanks haalde Jong Sparta wel de rust met een 0-0 tussenstand.

Boukhari en Den Uil vervingen Jeremy Udenhout in de rust voor Augustin Drakpe. De thuisclub ging door met waar het gebleven was, namelijk aanvallen. Wimilio Vink probeerde met een lobje te scoren, maar de verdediging van Sparta was attent. Aan de andere kant kopte Fonseca de bal uit een hoekschop over doelman Leon ter Wielen. Jong Sparta leek door te krijgen dat er iets te halen viel in het dorp van de amateurbolwerken en werd gevaarlijk via Tahiri en durfde meer te voetballen.

Dat resulteerde in de 70e minuut tot wederom een grote kans voor de Rotterdammers via Afaker en Tahiri. Eric Meijers, trainer van Spakenburg, dankte zijn doelman Leon ter Wielen. De voormalig trainer van onder andere Helmond Sport en Achilles ’29 was nu heel gelukkig met zijn keeper die het schot van de Sparta-spits stopte. Drie minuten later wederom Tahiri die Sparta op voorsprong had moeten zetten, zijn inzet ging over na een voorzet van Afaker.

Het spel golfde op en neer in de slotfase van het duel. Doesburg kwam voor Jong Sparta in goede positie, maar Spakenburg kopte bijna binnen uit een hoekschop. Uiteindelijk bleef het ondanks vele kansen aan beide kanten toch 0-0. Na drie wedstrijden in de Tweede Divisie heeft Jong Sparta drie gelijke spelen en dus ook drie punten.