fbpx
Home » Titelverdediger Katwijk volgende horde voor Jong Sparta

Titelverdediger Katwijk volgende horde voor Jong Sparta

24 november 2023 - 12:35

In speelronde 14 van de Betnation Divisie neemt Jong Sparta Rotterdam het op tegen VV Katwijk. De Katwijkers zijn de regerend amateurlandskampioen, maar vallen met een achtste plaats dit seizoen tegen. De aftrap op Sportpark Dijkpolder is om 15.30 uur.

Jong Sparta bezet na dertien wedstrijden de tiende positie in de Tweede Divisie. De Kasteelheren zijn de laatste weken opgeklommen op de ranglijst door vier zeges op een rij, al werd er in de afgelopen drie wedstrijden niet gewonnen. Jong Sparta kende dan ook een lastig programma met een thuiswedstrijd tegen AFC (0-0) en een uitwedstrijd bij koploper SV Spakenburg (3-1). Afgelopen dinsdag stond de herkansing op het programma tegen directe concurrent Jong Almere City. Waar Jong Sparta eind september onderuit ging op het FBK Sportpark, speelde het nu door een prachtgoal van Luuk Admiraal met 1-1 gelijk.

Twee jaar op rij werd VV Katwijk kampioen op het hoogste amateurniveau van Nederland, maar een derde titel in drie jaar tijd ligt tot dusver niet voor de hand. Katwijk staat achtste met twaalf punten achterstand op de nummer 1 op de ranglijst; Spakenburg. De kanttekening die hierbij gemaakt moet worden, is dat Katwijk de laatste weken weer in vorm lijkt te komen. Na vijf nederlagen op rij, wist de formatie van Anthony Correira de laatste drie wedstrijden te winnen. Zo was Katwijk met 0-4 te sterk voor Scheveningen en versloeg het in eigen huis Rijnsburgse Boys met 3-0. Vorige week wist Katwijk eveneens de punten op De Krom te houden. AFC kreeg met 2-0 klop.

Vijf keer eerder ontving Jong Sparta Katwijk en nog nooit verloren de Rotterdammers een thuiswedstrijd tegen de oranje-zwarten. Sterker nog, Jong Sparta wist viermaal te winnen, waaronder vorig seizoen. Katwijk kon begin mei het kampioenschap ruiken, maar ging in een knotsgekke wedstrijd met 5-3 onderuit. Mehmet Yüksel was met twee doelpunten belangrijk in die wedstrijd voor Jong Sparta. Op Sportpark De Krom verloor Jong Sparta vorig seizoen met 3-1 van de ploeg uit de bollenstreek.

Bij Katwijk zien we in Levi Bouwense een ex-Spartaan. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Sparta en kwam eenmaal in actie in de hoofdmacht. Dat was in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong AZ.

Ook dit seizoen hebben seizoenkaarthouders van Sparta weer gratis toegang bij alle thuiswedstrijden van Jong Sparta. Er is geen online kaartverkoop, maar aan de deur zijn er wel kaarten beschikbaar. Voor volwassenen kost een kaartje €10, voor kinderen €5.

Vorig seizoen won Jong Sparta met 5-3 van de latere kampioen Katwijk. (Foto: Mischa Keemink)