fbpx
Home » Vacature Medisch coördinator Jeugdopleiding Sparta Rotterdam

Vacature Medisch coördinator Jeugdopleiding Sparta Rotterdam

13 september 2021 - 16:22

Vind je het leuk om met jonge voetballers te werken en samen met collega’s van verschillende afdelingen deze spelers te helpen bij het verwezenlijken van hun droom? Dan zijn wij op zoek naar jou! De jeugdopleiding van Sparta Rotterdam is op zoek naar een medisch coördinator.

Clubprofiel
Nu Sparta Rotterdam sinds drie jaar weer terug is op het hoogste niveau van Nederland, is het bezig om niet alleen de A-selectie naar een hoger niveau te brengen, ook de organisatie van de jeugdopleiding ondergaat een kwaliteitsinjectie. Wil jij je aansluiten bij een prachtige traditieclub in Rotterdam-West?

Medewerkers van Sparta Rotterdam worden gekenmerkt door een passie voor zowel de club als de voetbalsport in het geheel. Op het kantoor van Het Kasteel en bij de jeugdopleiding op het Jeugdcomplex in de Rotterdamse wijk Nieuw Terbregge heerst een informele maar ambitieuze sfeer, waarin iedereen zowel individueel als collectief dag in dag uit werkt met als doel Sparta naar voren te helpen. Als medisch coördinator van de jeugdopleiding speel je hierbij een belangrijke rol!

Jouw positie in het veld

Hij/zij is verantwoordelijk voor de coördinatie van de medische staf van de jeugdopleiding en maakt deel uit van het Management Team Jeugd.

Taken en verantwoordelijkheden o.a.:

 • Het onderzoeken, beoordelen en behandelen van de conditie van de patiënt, in de regel op basis van de door de clubarts gestelde indicaties, d.m.v. onder meer diagnose-, anamnese- en lichamelijk onderzoek.
 • Opstellen van diagnose-, behandel-, en revalidatieplannen teneinde een preventieve gezonde en veilige manier van sporten te realiseren en waar nodig raadplegen van de clubarts en/of andere deskundigen.
 • Het bepalen van het te voeren beleid bij een blessure.
 • Het begeleiden van spelers bij blessures tijdens de revalidatie.
 • Het schriftelijk aanmaken en bijhouden van statussen van geblesseerde spelers.
 • Het bepalen of een speler wel of niet kan deelnemen aan voetbalactiviteiten.
 • Het samenstellen, begeleiden, stimuleren en controleren van de individuele programma’s die spelers moeten volgen die zowel van preventief als op het gebied van de ontwikkeling van kracht/lenigheid/coördinatie/uithoudingsvermogen en snelheid  van aard zijn.
 • Overleg voeren met de medisch coördinator A-selectie, de revalidatietrainer, andere fysiotherapeuten en sportverzorgers over het beloop en resultaat van een behandeling.

Transfereisen

 • Afgestudeerd fysiotherapeut met minimaal 3 jaar werkervaring.
 • HBO-denk- en werkniveau.
 • Relevante werkervaring binnen een (betaald) voetbalorganisatie.
 • Affiniteit met voetbal en krachttraining.
 • Goede communicatieve vaardigheden en goed met kinderen.
 • In staat om team van fysiotherapeuten (i.o.) aan te sturen.

Jouw verdiensten

We bieden een salaris dat past bij de functie en is mede afhankelijk van leeftijd, opleidingsniveau en ervaring op basis van een dienstverband van 28-32 uur p/w. Samen met de ambities van Sparta Rotterdam en de toekomstige uitbreiding van de faciliteiten bieden wij voldoende doorgroeimogelijkheden in een sportieve en inspirerende werkomgeving. Een open en eerlijke bedrijfscultuur, waarin initiatief gewaardeerd en beloond wordt, we elkaar iets gunnen als collega’s en we hard werken maar dit ook zeker afwisselen met leuke momenten van ontspanning.

Ben je geïnteresseerd?

Ben jij deze ondernemende persoon met passie voor het vak? Reageer dan uiterlijk  22 september 2021 op deze vacature door je CV met je motivatie/sollicitatiebrief in te sturen naar: personeelszaken@sparta-rotterdam.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.