fbpx
Home » Vacature F&B Manager Via Sparta Events

Vacature F&B Manager Via Sparta Events

31 januari 2024 - 09:28

Ben jij de gedreven en enthousiaste persoon met winnaarsmentaliteit die graag deel uit wil maken van een leuk evenemententeam in het oudste voetbal stadion van Nederland?
Dan zoekt Sparta Rotterdam/Via Sparta Events jou!

Op ‘Het Kasteel’, de thuisbasis van Sparta Rotterdam, zijn we op zoek naar een F&B Manager Via Sparta Events.

Jouw rol:

Als F&B Manager Via Sparta Events ben jij de spil tussen sales en de operationele afdeling. Je voelt je thuis als een ‘aanvoerder in het veld’ in de dynamiek van ‘Het Kasteel’. Wekelijks ontvangen we hier meer dan 10.000 fans tijdens de ca. 20 thuiswedstrijden en talloze bezoekers van diverse evenementen welke uiteenlopen van 50 tot 1.000 gasten.

Je hebt de leiding over een team dat bestaat uit partymanagers, inkoop & planning en eigen (oproep)medewerkers. Je hebt de verantwoordelijkheid voor het gehele operationele plaatje van een kop koffie, tot schoonmaak tot techniek.
Je bent hands on, kostenverantwoordelijk en hebt nauw contact met de sales, keuken, leveranciers en je eigen team, waarbij plezier en teamwork essentieel is. Samen met je team maak je van elk event een groot succes.

Note van de huidige F&B Manager:

De dag start altijd, naast koffie, met de dagelijkse briefing/overdracht binnen het operationele team zodat we aan de slag kunnen. Dit kan variëren van een dag vol evenementen of voorbereiding voor de wedstrijddag.

Op niet-event dagen komt het team om 09.00 uur binnen en gaat iedereen na de briefing aan de slag. Zelf maak je een wandeling door het stadion en dit maakt dat er tijd is voor een praatje met collega’s van Sparta en leveranciers. Op die manier check je gelijk of alle ruimtes er netjes bij staan of dat misschien de schoonmakers nog een keer langs moeten komen.  

Daarna is er tijd voor bijvoorbeeld het evenementenoverleg met het salesteam en de planning om de events door te spreken voor de komende periode, vervolgens ga je aan de slag met de actiepunten. Tussendoor bel je met leveranciers en neem je alle bestellingen door. Je treft de voorbereidingen voor de komende we(e)k(en) en signaleert de uitdagingen. Tussendoor check je met regelmaat bij de partymanager hoe het evenement loopt en je zorgt dat je op de kritieke momenten aanwezig bent bij het evenement. Samen sta je sterk tenslotte!
Bij grote evenementen zoals een diner, feest of een wedstrijddag ben je altijd zelf aanwezig om alle verschillende processen in goede banen te leiden en eventuele problemen op te lossen.

Bovenstaand is maar een greep van hoe en dag eruit zou kunnen zien. Tijdens evenementen en wedstrijden zijn de dagen weer compleet anders en krijg je energie van alle bezoekers en onderlinge samenwerkingen.

Ik heb de afgelopen jaren met meer dan veel plezier gewerkt met en voor het team van Via Sparta Events. Voor mij is het nu tijd om mij meer te richten op andere uitdagingen in het leven.

Zoek je een baan met veel dynamiek, vrijheid en een bak aan leuke collega’s, ben je niet vies van hard werken en heb je de wil om dit jonge bedrijf verder te laten groeien…. Solliciteer, voordat het te laat is!

 

Wat we verwachten:

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie en omgeving, waarbij ervaring in F&B essentieel is.
 • Multitasking is voor jou geen probleem; je houdt het hoofd koel te midden van de dynamiek.
 • Doelgericht en stressbestendig; je bent gewend om in een snelle omgeving te werken.
 • Sterke communicatieve vaardigheden om effectief te schakelen tussen sales, keuken en je eigen team.
 • Ervaring met kostenbeheersing, planning, inkopen en het aansturen van een team.
 • Identificeren van kansen voor verbetering van procedures en implementeren van nieuwe processen.
 • Zorgdragen voor optimale samenwerking tussen afdelingen en het overbrengen van kennis en verantwoordelijkheid naar het team.
 • Bijdragen aan het bereiken van omzetmaximalisatie en kostenbeheersing.
 • Coachen en begeleiden van het team om gezamenlijke doelen te behalen.

 

Wat bieden wij:

 • Een stimulerende omgeving gericht op kwaliteit en ontwikkeling met veel variërende evenementen.
 • De kans om bij te dragen aan zowel sportieve als organisatorische groei. Werken in een team met enthousiaste jongvolwassenen dat dagelijks evenementen organiseert naast voetbalwedstrijden.
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je functie uit te oefenen, jezelf te ontwikkelen en resultaten te behalen.
 • Een uitdagende en gevarieerde functie binnen de dynamiek van Sparta Rotterdam.
 • Een jaarcontract voor 40 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Salaris- en arbeidsvoorwaarden die passen bij je ervaring.
 • Regelmatige teamuitjes om de teamspirit hoog te houden, waaronder Vrienden van Amstel!
 • Gezellige VriMoBo’s met alle collega’s op Het Kasteel.
 • Veel meer vrije avonden en weekenden!

 

Sollicitatieprocedure:

Heb je interesse om deel uit te maken van ons team? Stuur dan voor 25 april 2024 je CV met bijbehorende motivatie naar personeelszaken@sparta-rotterdam.nl.

De procedure zal bestaan uit 2 rondes.

WE KIJKEN UIT NAAR JOUW SOLLICITATIE!

Sparta Rotterdam en Via Sparta Events kijken uit naar sollicitaties van gepassioneerde professionals die willen bijdragen aan de culinaire ervaring binnen en buiten ‘Het Kasteel’.

Join the team behind the team!