Home » Vandaag een jaar geleden: tijdschema van dé dag van Tim Coremans

Vandaag een jaar geleden: tijdschema van dé dag van Tim Coremans

28 mei 2020 - 09:31

7.10
In het hotel in Arnhem worden Tim Coremans en kamergenoot Michael Fabrie, een kleine twee uur voor de wekker af zou gaan, wakker gebeld, met een belangrijke mededeling. De weeën zijn al vanaf 4.30 uur begonnen en Maxine, de vriendin van Coremans, is al in het ziekenhuis. Op dit moment is nog de vraag of en wanneer de doelman Arnhem moet verlaten om naar het ziekenhuis in Breda te vertrekken.

8.06
Opnieuw gaat de telefoon. Nu spreekt Coremans met de verloskundige, die hem vriendelijk doch dringend verzoekt snel naar Breda te komen.

9.34
De voorzorgsmaatregelen van teammanager Leen van Steensel betalen zich uit. Hij reisde niet met de spelersbus naar het hotel, maar vertrok met zijn eigen auto, voor het geval Coremans de groep tijdelijk zou verlaten. Met de auto van Van Steensel is Coremans in Breda aangekomen.

11.51
Naast de moeder van Maxine, zijn ook de ouders van Coremans gearriveerd in het ziekenhuis.

13.30
Luca Coremans ziet het levenslicht.

14.27
Kersvers vader Coremans geeft zoon Luca voor het eerst de fles.

15.02
Coremans verlaat het ziekenhuis en gaat, met zijn vader, terug naar Arnhem. Om wat rust te pakken voor hij zich bij de selectie voegt, laat Coremans z’n vader achter het stuur, zelf valt hij op de passagiersstoel in slaap.

16.39
De twee komen aan in het hotel. Coremans haast zich naar zijn kamer, om te douchen en zich om te kleden.

17.15
De knop gaat om. De vader van Luca is nu weer keeper van Sparta, die op het punt staat de belangrijkste wedstrijd uit z’n carrière tot nu toe te spelen. Hoewel zijn wedstrijdvoorbereiding niet te vergelijken is met die van zijn teamgenoten, is ook Coremans tijdens de teambespreking volledig gefocust om de laatste halte richting promotie te overwinnen.

18.30
De felicitaties zijn ruimschoots in ontvangst genomen, maar op het moment dat Coremans met zijn team de bus instapt, telt alleen de wedstrijd nog.

19.13
Bij aankomst in de Vijverberg kan Coremans rekenen op nog meer felicitaties, maar is de doelman al aan het aftellen tot de wedstrijd begint. Het vertrouwen in een goede afloop is, ondanks de nederlaag in eigen huis, groot. Net als de hunkering.

19.51
Het nieuws over Coremans’ zoon is via social media naar buiten gekomen. Het karakter dat de doelman toont door ‘gewoon’ op het veld te staan, valt goed bij de supporters. Wanneer Coremans het veld betreedt voor de warming-up, wordt hij dan ook toegezongen.

20.45
Het begin van de wedstrijd is daar.

22.16
Lang hebben we erop moeten wachten, maar Sparta scoort voor het eerst vanavond: Halil Dervisoglu maakt er 0-1 van. Nog één doelpunt is nodig om virtueel te promoveren.

22.25
Adil Auassar kopt de 0-2 binnen. Het uitvak ontploft, de normaal zo rustige technische staf is door het dolle heen en ook Coremans schreeuwt het uit van geluk. Hij is ervan overtuigd dat Sparta deze voorsprong niet meer weggeeft, ondanks dat de ploeg (inclusief blessuretijd) nog zeker tien minuten moet overleven.

22.35
Het is inmiddels de derde minuut van de blessuretijd en de gemiddelde Spartaanse hartslag is gestegen naar 247 slagen per minuut. Als De Graafschap vanaf de rand van het strafschopgebied een schot op het doel van Coremans afvuurt, loopt de hartslag nog verder op. Zijn vangbal wordt in het Spartaanse kamp gevierd als een doelpunt.

22.37
Het eindsignaal klinkt: Sparta promoveert en de onvergetelijke dag van Tim Coremans is nóg beter geworden.

00.00
Bijna anderhalf uur lang is feest gevierd met de meegereisde supporters, maar nu vertrekt de spelersbus terug naar Rotterdam, om het feest voort te zetten. Maxine heeft haar vriend aangeraden vooral van het feest te genieten. Coremans’ vader rijdt met de auto van Van Steensel naar Het Kasteel.

1.42
De spelers en staf worden als helden onthaald in Rotterdam, waar het feest zich voortzet.

2.58
Het vaderinstinct van Coremans roept. Het feest op Het Kasteel was mooi, maar nu wil hij graag zijn vriendin en zoon opzoeken in Breda. De schitterende, maar o zo slopende dag, zorgen ervoor dat de paar drankjes die hij gedronken heeft harder aankomen dan ze normaal doen. Opnieuw bezet hij de bijrijdersstoel; zijn vader brengt hem naar het ziekenhuis.

3.32
In Sparta-trainingspak betreedt Coremans het ziekenhuis, waarna de doelman naast zijn uitgebreide gezin slaapt. Voor zover het slaap te noemen is; nog geen anderhalf uur nadat hij zijn ogen gesloten heeft, wordt hij door de zuster gewekt, die een nieuw flesje voor Luca heeft. Slaap blijkt een overschat fenomeen na een dag als deze: de geboorte van zijn zoon en promotie met zijn club zorgen ervoor, dat de lach dagenlang op zijn gezicht zal blijven staan.