Home » Vizier op Oud-Spartanen en huurling: Veldwijk, Emegha & Lokilo

Vizier op Oud-Spartanen en huurling: Veldwijk, Emegha & Lokilo

15 maart 2023 - 13:05

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen, met in deze editie ook een huurling. Deze week zijn dat Lars Veldwijk, Emanuel Emegha en Jason Lokilo.

Lars Veldwijk

Lars Veldwijk is met Suwon FC begonnen aan een nieuw seizoen in de hoogste divisie van Zuid-Korea. In de derde speelronde stond er een derby op het programma. Suwon FC ontving in eigen huis Suwon Samsung Bluewings. Veldwijk wachtte met Suwon nog op de eerste zege van het seizoen.

In de 40ste minuut kwam Suwon FC op voorsprong. Veldwijk verlengde de bal vanuit een corner en zorgde ervoor dat zijn teamgenoot Gwang-Hyeok Lee de bal kon binnenkoppen. In de tweede helft was het opnieuw Veldwijk die een assist gaf, dit keer op Murilo Henrique, waarmee Suwon FC met 2-0 leidde. Suwon Samsung Bluewings deed nog wel iets terug, maar verder dan 2-1 kwamen zij niet. Suwon FC won daardoor voor het eerst dit seizoen.

Emanuel Emegha

Sturm Graz staat in de Oostenrijkse Bundesliga tweede met negen punten achter op koploper RB Salzburg. Afgelopen weekend nam Sturm Graz, met Emanuel Emegha in de basis het op tegen de nummer 6, Austria Wien.

Na iets meer dan een halfuur spelen was het Emegha die de score opende. Hij draaide weg van zijn tegenstander en vond de verre hoek: 1-0. Twee minuten later werd de stand weer gelijkgetrokken door Haris Tabakovic. Na ruim een uur spelen, was het wederom Emegha die Sturm Graz opnieuw aan de leiding bracht. Hij ontving de bal van David Schnegg en zorgde met een laag schot voor de 2-1. Sturm Graz kreeg vlak daarna een penalty toegekend, die benut werd door Manprit Sarkaria. Daarmee werd de eindstand op 3-1 bepaald.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Emmanuel Emegha (@emanuelemegha)

Jason Lokilo

Sparta verhuurde deze winter Jason Lokilo voor de rest van het seizoen aan Istanbulspor. Door de aardbeving in Turkije had Lokilo met Istanbulspor al ruim een maand niet meer gespeeld. Afgelopen weekend was Sivasspor de tegenstander met Lokilo in de basis.

Al na zeven minuten kreeg Istanbulspor een strafschop. Valon Ethemi maakte vanaf elf meter de 1-0. In de tweede helft verdubbelde Istanbulspor de marge. Lokilo gaf de bal mee aan Demeco Duhaney, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal over de doelman heen, de kruising in schoot. Een fraaie goal, met een assist dus voor Lokilo. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-0, waarbij Lokilo dit keer de afmaker was. De Belg kreeg de bal cadeau van Sivasspor-verdediger Samba Camara, waarna hij met een schitterend stiftje de 3-0 maakte. Dat was ook de eindstand. Istanbulspor klimt daardoor naar de 16e plaats in de Süper Lig.

Een bericht gedeeld door JL (@jasonlokilo)