Home » Vizier op oud-Spartanen: Jans, Mijnans en Dougall

Vizier op oud-Spartanen: Jans, Mijnans en Dougall

06 september 2023 - 17:07

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen, met in deze editie Laurent Jans, Sven Mijnans en Kenny Dougall. Jans is de laatste weken belangrijk voor het Duitse Waldhof Mannheim, terwijl Mijnans en Dougall trefzeker waren voor hun clubs.

Laurent Jans zet goede vorm door

Na 21 wedstrijden in het shirt van Sparta Rotterdam maakte Laurent Jans de overstap naar het Duitse Waldhof Mannheim dat uitkomt in de 3. Liga. De Luxemburger miste dit seizoen nog geen minuut en is al betrokken bij drie goals. Zo was hij trefzeker in de wedstrijden tegen VfB Lübeck (2-2) en Hallescher FC (3-2) en gaf hij een assist op bezoek bij Dynamo Dresden (2-1). Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van Jans een uitwedstrijd tegen Preuben Münster. De thuisploeg was vanaf de aftrap de betere en kwam uit een goed uitgespeelde aanval op voorsprong. Uiteindelijk won Jans met Waldhof Mannheim met 1-3, waardoor de Duitse club negende staat in de 3.Liga.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door janslaurent (@janslaurent)

AZ en Sven Mijnans gaan Europa in

Sven Mijnans speelde 86 wedstrijden in de hoofdmacht van Sparta Rotterdam. In de wintertransferperiode van seizoen 2022/23 maakte Mijnans de overstap naar AZ. Inmiddels heeft de 23-jarige middenvelder bijna 30 wedstrijden in de hoofdmacht van de Alkmaarders gespeeld en blijkt hij goud waard voor de ploeg van Pascal Jansen. Dat bleek ook in de cruciale Europese wedstrijd tegen het Noorse Brann.

Afgelopen week stond de laatste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor de UEFA Europa Conference League op het programma. AZ ging op bezoek bij het Noorse SK Brann. Na een povere 1-1 in Alkmaar was het dus zaak voor de Alkmaarders om zichzelf te kwalificeren voor de groepsfase van de Conference League. Dat leek lang goed te gaan, na 29 minuten stond de ploeg van Pascal Janssen namelijk met 0-2 voor. Deze tweede goal werd gescoord door Mijnans, die met een geweldig afstandsschot de marge verdubbelde. Tot een halfuur voor tijd leidde AZ met 1-3, maar de rood-witten gaven het weg. Het werd in de 82e minuut 3-3 waarna een penaltyserie voor de beslissing zou zorgen. Mijnans nam de vierde penalty voor AZ en schoot die keurig binnen. AZ-keeper Matt Ryan stopte de zesde penalty van SK Brann, waarna Alexandre Penetra de beslissende penalty benutte voor AZ.

Hierdoor gaat Mijnans met AZ de groepsfase in van de Conference League. Daarin nemen ze het op tegen Legia Warschauw, HŠK Zrinjski Mostar en Aston Villa.

Een bericht gedeeld door Sven Mijnans (@svenmijnans_)

Kenny Dougall in extremis de matchwinnaar

Na 89 wedstrijden in het shirt van Sparta maakte Kenny Dougall in 2018 de stap naar Engeland. Hier speelde hij voor Barnsley en Blackpool. Laatstgenoemde is zijn huidige club en inmiddels heeft hij al meer dan 125 wedstrijden gespeeld voor The Seasiders, dat uitkomt in de League One. Daarin stond afgelopen zaterdag het affiche Blackpool-Wigan Athletic op het programma. Kenny Dougall nam plaats op de bank en zag hoe teamgenoot Jordan Rhodes de thuisploeg al in de vierde minuut op voorsprong zette. Lang leek het erop dat Blackpool deze voorsprong over de streep zou trekken, maar in de 89e minuut schoot Josh Magennis Wigan naast Blackpool: 1-1. Inmiddels was oud-Spartaan Dougall binnen de lijnen gekomen en gaf de vierde official aan dat er nog tien minuten extra tijd bij kwam. Vervolgens kwam Blackpool opnieuw aan de bal en speelde het een geweldige aanval uit met een voorzet op Kenny Dougall die de 2-1 binnen tikte op Bloomfield Road. Blackpool behaalde met deze overwinning de tweede zege van het seizoen.