Home » Vizier op Oud-Spartanen: De Roon & Goodwin

Vizier op Oud-Spartanen: De Roon & Goodwin

22 maart 2023 - 10:50

In deze rubriek wordt het vizier gericht op oud-Spartanen. Deze week zijn dat Marten de Roon en Craig Goodwin.

Marten de Roon

Marten de Roon speelde dit weekend met Atalanta Bergamo een wedstrijd tegen de nummer 13 in de Serie A; Empoli. De Roon speelde de hele wedstrijd mee en maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen.

In de derde minuut had De Roon al een kans om de score te openen. Zijn poging werd door doelman Samuele Persian uit het doel getikt. Vlak voor de rust was het Empoli dat wel scoorde. Voormalig ADO en FC Twente speler Tyronne Ebuehi zette de bezoekers op voorsprong. In de 58e minuut deed Atalanta wat terug. De Roon kon vanuit een perfecte voorzet de 1-1 binnenkoppen. In de slotfase maakte Rasmus Højland ook nog de 2-1, waardoor Atalanta er met de drie punten vandoor ging. De Roon en Atalanta zijn daarmee terug te vinden op de zesde plaats in de Serie A. De middenvelder is ook opgeroepen voor Oranje, dat deze week begint aan de kwalificatiereeks voor het EK.

Craig Goodwin

Het Australische Adelaide United is bezig aan een goed seizoen en staat tweede in de A-League. Craig Goodwin heeft daarin een belangrijk aandeel met negen doelpunten en acht assists. In de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Wellington Phoenix bleek Goodwin opnieuw van waarde te zijn.

Adelaide begon goed aan de wedstrijd en leidde halverwege al met 2-0. In de tweede helft liet Goodwin zich zien. Uit een corner van de oud-Spartaan, kopte Lachlan Barr de 3-0 binnen. Daardoor kon Goodwin zijn negende assist bij schrijven. Al snel na de 3-1 deed Wellington Phoenix wel wat terug, maar na ruim een uur spelen zorgde Hiroshi Ibusuki voor de 4-1. Het slotakkoord kwam van Goodwin. Hij kreeg de bal mee van Isaías Sánchez, kapte zijn tegenstander uit en vond de verre hoek. Adelaide won hierdoor met 5-1. Goodwin is ook door zijn land opgeroepen. Met Australië oefent hij tweemaal tegen Ecuador.