fbpx
Home » Voorlopig geen publiek meer bij wedstrijden Sparta Rotterdam

Voorlopig geen publiek meer bij wedstrijden Sparta Rotterdam

28 september 2020 - 19:16

Het kabinet komt met ingrijpende maatregelen. Die treffen heel de samenleving keihard en daarmee ook het betaalde voetbal en Sparta Rotterdam. Bij geen enkel (sport)evenement mag de komende drie weken publiek meer aanwezig zijn.

Sparta Rotterdam heeft er echt alles aan gedaan en fors geïnvesteerd om een veilige situatie op Het Kasteel te creëren. Wij menen ook dat dit met alle partijen, waaronder met name de Gemeente Rotterdam, heel goed gelukt is. Met het nemen van deze ingrijpende maatregelen moet de noodzaak wel erg hoog zijn, ondanks dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is voor het verband tussen de aanwezigheid van publiek in het voetbalstadion en de stijging van het aantal Corona-gevallen in Nederland. Desalniettemin kiest de overheid hiervoor, dit hebben we te accepteren.

Dit maakt natuurlijk wel dat de roep om steun voor het betaald voetbal nog harder en luider wordt. We gaan er vanuit dat het kabinet dit ook zal begrijpen. Het is van groot belang dat we zo snel als mogelijk weer met fans in de stadions kunnen voetballen anders is de schade voor het voetbal en de overige sport in Nederland niet te overzien.

Sparta Rotterdam zal binnenkort verder communiceren naar haar supporters en sponsors over het bezoeken van wedstrijden en het toegangsbeleid. Op dit moment kunnen wij vragen hierover nog niet beantwoorden.