fbpx
Home » Vriends terug in selectie bij zaterdagmiddagduel

Vriends terug in selectie bij zaterdagmiddagduel

12 februari 2021 - 15:09

Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard zullen elkaar morgenmiddag treffen op een ijskoud Kasteel. De wedstrijd, die vanwege de temperaturen onder het vriespunt niet om 20.00 uur, maar 14.15 uur gespeeld wordt, betekent een ontmoeting tussen de nummers 11 en 12 van de Eredivisie. Fortuna heeft na 21 wedstrijden twee punten meer dan Sparta, dat twintig competitiewedstrijden speelde.

Fortuna kwam vorig weekend namelijk wel in actie, toen het op vrijdagavond al Heracles Almelo ontving. In eigen huis verloor het met 0-1. Een maand geleden wist Sparta met diezelfde uitslag te winnen in Sittard, vooralsnog de laatste keer dat Sparta als winnaar van het veld stapte. De laatste twee keer dat Fortuna naar Het Kasteel kwam, eindigden allebei in 1-1. In het kampioensjaar 2015/2016 beëindigde Fortuna daarmee een historische reeks van veertien achtereenvolgende thuiszeges, ondanks een schotenverhouding van 32-1. Vorig seizoen was het Fortuna dat voor rust op voorsprong kwam, maar Jurgen Mattheij die een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker tekende.

Mattheijs toenmalige verdedigspartner, Bart Vriends, keert morgen terug bij de selectie. Vriends miste voor de winterstop geen wedstrijd, maar moest alle wedstrijden van 2021 aan zich voorbij laten gaan met een blessure.